Victima din "afacerea Polanski" vrea ca acest capitol din viaţa ei să se încheie

Samantha Geimer, adolescenta cu care Roman Polanski a avut "relaţii sexuale ilegale" în 1977 şi care în prezent are 45 de ani şi este mamă a trei copii, cere justiţiei americane să renunţe la acuzaţiile aduse cineastului, pentru ca "acest capitol din viaţa ei să se încheie".

86 afișări
Imaginea articolului Victima din "afacerea Polanski" vrea ca acest capitol din viaţa ei să se încheie

Roman Polanski a fost arestat la sosirea în Elveţia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În 1977, Samantha Geimer era o adolescentă în vârstă de 13 ani.

În timp ce depunea mărturie în faţa unui juriu reunit pentru a judeca faptele din 1977, adolescenta a mărturisit că, în martie 1977, Roman Polanski i-a cerut mamei sale permisiunea de a organiza o şedinţă foto cu ea, în vila actorului Jack Nicholson, situată în cartierul Hollywood Hills. În vilă, Roman Polanski i-a oferit acesteia şampanie şi droguri, care au ameţit-o, a declarat ea în faţa juriului.

Polanski i-a făcut fotografii nud în baie şi apoi, deşi ea a opus rezistenţă, a violat-o, potrivit mărturiei Samanthei.

"Eram singuri şi nu ştiam ce se poate întâmpla dacă făceam o criză. Însă, după ce am opus rezistenţă o vreme, m-am gândit că, bine, aş putea să mă întorc acasă după asta", povestea Samantha într-un interviu acordat în 2003.

Polanski s-a aflat iniţial sub incidenţa mai multor capete de acuzare, inclusiv cele de viol şi corupere prin administrare de droguri.

În mărturia pe care a depus-o în timpul procedurii de anchetare, cineastul a declarat că este vinovat doar de întreţinere de raporturi sexuale cu o minoră.

Polanski a petrecut 42 de zile în închisoarea din California, pentru evaluare psihiatrică, şi a părăsit Statele Unite înainte de formularea sentinţei, mutându-se în Franţa.

Samantha Geimer a povestit în numeroase rânduri despre dezgustul pe care l-a simţit în timp ce prezenta faptele poliţiei şi apoi reprezentaţilor justiţiei americane.

Ea a părăsit oraşul Los Angeles şi s-a mutat în Hawai, în anii 1980. Acolo s-a căsătorit şi a devenit mamă a trei copii, departe de celebritatea câştigată în ciuda voinţei sale.

În ianuarie, anul acesta, ea a cerut retragerea acuzaţiilor împotriva cineastului. Ea a explicat că insistenţa manifestată de parchetul oraşului Los Angeles în acest caz este "o glumă proastă" căreia ea i-a căzut victimă.

La acestea se adaugă furia pe care o resimte de fiecare dată când justiţia americană face publică mărturia sa din timpul audierilor din anii '70. "Am supravieţuit, am depăşit chiar (problema aceasta, n.r.) şi m-am vindecat de tot răul pe care Polanski a putut să mi-l facă atunci când eram copil", a declarat aceasta, adăugând că este timpul "ca acest capitol să se încheie".

Cineastul Roman Polanski a fost arestat sâmbătă, la sosirea în Elveţia, unde trebuia să participe la Festivalul Internaţional de Film de la Zurich, urmând să primească un premiu pentru întreaga activitate.

Arestarea cineastului, în vârstă de 76 de ani, face parte dintr-o procedură iniţiată de autorităţile americane în urmă cu peste 30 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici