VIDEO | Boeing îşi antrenează astronauţii în realitatea virtuală

  • Nu mai e nevoie de prezenţa astronauţilor în Space Center.
  • Astronauţii vor avea o experienţă mai apropiată de realitate.
  • Prima misiune cu echipaj uman a Boeing va avea loc în 2021
158 afișări
Imaginea articolului VIDEO | Boeing îşi antrenează astronauţii în realitatea virtuală

VIDEO | Boeing îşi antrenează astronauţii în realitatea virtuală

După SpaceX, se pregăteşte şi Boeing să intre în cursa navelor cu echipaj uman. Până acum, Starliner-ul celor de la Boeing a fost folosit doar pentru transport, însă anul viitor a fost anunţat primul zbor cu echipaj uman.

Şi pentru că pandemia ne-a învăţat câte ceva, astronauţii Boeing nu vor mai trebui să fie fizic la Houston, la Space Center. În schimb se va folosi realitatea virtuală, în care se pot simula toate etapele unui zbor spaţial, de la pregătirea lansării, la andocarea pe Staţia Spaţială Internaţională şi revenirea pe Pământ.

Marele avantaj al procedurii e că astronauţii se pot pregăti şi în cele două săptămâni de carantină dinaintea misiunii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici