VIDEO Canadianul Mike Jack, cel mai iute la...mâncat ardei iuţi. Bărbatul are titlul de campion Guinness Book

  • Mike Jack din Londra, Ontario, a mâncat trei ardei iuţi Carolina Reaper în 9,72 secunde.
  • Bărbatul a stabilit recordul Guinness: cel mai rapid timp pentru consumul acestor ardei.
  • Ardeii Carolina Reaper sunt cei mai iuţi din lume, scrie CNN:
225 afișări
Imaginea articolului VIDEO Canadianul Mike Jack, cel mai iute la...mâncat ardei iuţi. Bărbatul are titlul de campion Guinness Book

FOTO: Facebook Guinness World Records

Videoclipul a fost postat pe pagina Guinness Book of World Records de Facebook, dar data oficială a înregistrării este 21 noiembrie 2020.

Guinness a certificat Carolina Reaper ca fiind cel mai iute ardei din lume în 2017, cu 1,5 milioane de unităţipe scara Scoville (SHU). Scara SHU pentru măsurarea iuţelii ardeilor a fost dezvoltată de chimistul american Wilbur Scoville în 1912.

Un ardei iute mediu are între 2.500 şi 8.000 SHU, potrivit Guinness.

Jack a stabilit anterior alte trei recorduri, toate pentru consumul de ardei iute, potrivit Guinness.

Primul a fost stabilit în ianuarie 2019, când a obţinut cel mai rapid timp pentru mîncatul a trei ardei iute Bhut Jolokia, în 9,75 secunde.

Al doilea record este pentru cei mai mulţi ardei Bhut Jolokia consumaţi într-un minut, pe care l-a realizat pe 2 martie 2019, cînd a mîncat 97 de grame.

El a stabilit şi recordul pentru cei mai mulţi ardei Bhut Jolokia consumaţi în două minute, pe 29 februarie 2020.

Bhut Jolokia are peste 800.000 SHU şi este suficient de puternic pentru ca armata indiană să-l folosească ca ingredient într-o grenadă de mână folosită pentru imobilizarea adversarilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici