VIDEO | Celebra rochie de seară purtată de prinţesa Diana la Casa Albă, scoasă la licitaţie. La cât este evaluată

O celebră rochie de seară purtată de prinţesa Diana la un dineu de stat la Casa Albă din Washington, unde a dansat cu actorul John Travolta, va fi scoasă la vânzare pentru 350.000 de lire sterline (400.000 de euro), la o licitaţie organizată de casa Kerry Taylor Auctions din Londra pe 9 decembrie.

1168 afișări
Imaginea articolului VIDEO | Celebra rochie de seară purtată de prinţesa Diana la Casa Albă, scoasă la licitaţie. La cât este evaluată

Celebra rochie de seară purtată de prinţesa Diana la Casa Albă, scoasă la licitaţie. La cât este evaluată

Rochia din catifea albastru închis, marca Victor Edelstein, a fost purtată de prinţesa Diana de Wales la un dineu de stat care a avut loc în 1985 şi a fost organizat de preşedintele Ronald Reagan.

Se spune că prima doamnă Nancy Reagan l-ar fi luat deoparte pe John Travolta şi i-ar fi spus că Diana vrea să danseze cu el.

Înregistrarea video a dansului celor doi a făcut apoi înconjurul lumii, iar actorul a descris experienţa drept „un basm", potrivit Daily Mail.

Rochia i-a plăcut atât de mult Dianei încât a mai purtat-o în cel puţin alte patru ocazii importante, printre care un eveniment la Royal Opera House din Londra din 1991, dar şi pentru un portret realizat de Lord Snowden în 1997.

În iunie 1997, cu doar două luni înainte să moară, Diana a vândut rochia la licitaţie, pentru 100.000 de lire sterline, pentru a colecta fonduri în beneficiul unor organizaţii caritabile anti-SIDA. Rochia a fost cumpărată de o femeie de afaceri americană, Maureen Dunkel, care a păstrat-o până a dat faliment, în 2011. Aceasta a scos rochia la licitaţie în mai multe rânduri, fiind cumpărată în cele din urmă de un britanic, pentru 240.000 de lire sterline.

Prinţesa Diana şi iubitul ei Dodi Al-Fayed, fiul omului de afaceri egiptean Mohamed Al-Fayed, ca şi şoferul lor Henri Paul au murit într-un accident de automobil care a avut loc pe 31 august 1997, în tunelul de sub podul Alma din Paris. Dodi Al-Fayed şi şoferul au fost declaraţi morţi la locul accidentului, în timp ce prinţesa Diana a murit câteva ore mai târziu, la Spitalul Pitié-Salpêtrière. Prinţesa avea 36 de ani.

Prinţesa a fost căsătorită cu prinţul moştenitor Charles al Marii Britanii în perioada 1981 - 1996.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici