VIDEO | Cum intră un rechin în transă

  • Imagini inedite cu un scafandru care mângâie un rechin au apărut în social media.
  • Mângâierile îi pot face pe rechini să intre în imobilitate tonică.
  • Specialiştii pot manipula animalele fără să le rănească.
808 afișări
Imaginea articolului VIDEO | Cum intră un rechin în transă

Cum intră un rechin în transă

Ţi-ai dorit vreodată să înoţi cu rechinii? Este o experienţă care în mod normal se face protejat într-o cuşcă, însă mulţi o fac fără, ajungând chiar să mângâie ferocele animale.

Ţi-o demonstrează un clip spectaculos publicat în social media, în care un scafandru mângâie un rechin ca pe un căţeluş. Specialiştii spun că mângâierile sunt o experienţă atât de plăcută pentru rechini încât intră în imobilitate tonică, o stare similară hipnozei. Această stare de inactivitate, indusă prin stimularea unor pori senzoriali minusculi din zona botului, poate dura şi până la 15 minute.

Specialiştii se folosesc de acest fenomen pentru a manipula mai uşor rechinii, pentru că riscul ca ei să se zbată şi să fie răniţi este redus. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici