VIDEO | Descoperirile cercetătorilor despre oamenii care au „două creiere”

Specialistul numărul unu la nivel mondial în patologia unei rare anomalii cerebrale explică ultimele descoperiri ale cercetătorilor, după cum a relatat BBC.

3991 afișări
Imaginea articolului VIDEO | Descoperirile cercetătorilor despre oamenii care au „două creiere”

VIDEO| Descoperirile cercetătorilor despre oamenii care au „două creiere”

Unii oameni nu pot concepe să rezolve chiar şi cele mai simple sarcini folosind alternativ partea dreaptă sau stângă a corpului. Mike Gazzaniga, o somitate în domeniul neurologiei, a studiat un pacient care suferise o operaţie de calosotomie, intervenţie care separă emisferele cerebrale şi care este folosită în tratarea epilepsiei. Cercetătorul a observat că subiectul avea dificultăţi în procesarea imaginilor în funcţie de câmpul vizual în care aceasta era plasată.

Atunci când analizează o imagine cu ochiul stâng, oamenii folosesc partea dreaptă a creierului şi vice-versa. Imaginea este apoi procesată şi devine astfel inteligibilă. Cu toate acestea, pentru pacienţii care au suferit o operaţie de colosotomie, lucrurile devin mult mai complicate. Legătura dintre emisfere fiind întreruptă, impulsurile nervoase nu pot parcurge traseul obişnuit, iar oamenii devin incapabili să decrie lucruri pe care le-au văzut sau pe care le-au făcut folosindu-şi mâna dreaptă.

Cercetările au adus informaţii preţioase despre organizarea creierului uman şi despre modul în care acesta este compartimentat. Mai multe detalii despre fenomen sunt prezentate în materialul video BBC:

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici