VIDEO: Imagini spectaculoase cu cerbi hrănindu-se în munţii Retezat. Frumuseţile României

  • Romsilva a prezentat imagini spectaculoase cu cerbi care se hrănesc în linişte într-o pădure din Parcul Naţional Retezat.
  • Parcul Naţional Retezat asigură un echilibru al faunei şi toate condiţiile de hrană, linişte şi adăpost pentru numeroase specii, precum ursul, lupul sau râsul, capra neagră, cerbul, căprioara sau mistreţul.
996 afișări
Imaginea articolului VIDEO: Imagini spectaculoase cu cerbi hrănindu-se în munţii Retezat. Frumuseţile României

Romsilva a prezentat imagini spectaculoase cu cerbi care se hrănesc în linişte într-o pădure din Parcul Naţional Retezat. Filmarea a fost realizată cu ajutorul camerelor de monitorizare a faunei instalate de specialiştii Romsilva.

”Cerbul este un animal erbivor, adaptat zonelor montane cu păduri întinse, unde găseşte condiţii de hrană şi adăpost, dar poate fi regăsit şi în zonele de deal.

Parcul Naţional Retezat asigură un echilibru al faunei şi toate condiţiile de hrană, linişte şi adăpost pentru numeroase specii, precum ursul, lupul sau râsul, capra neagră, cerbul, căprioara sau mistreţul.

Aici trăiesc 108 specii de păsări şi pot fi găsite 1.190 de specii de plante, din care 90 sunt specii endemice.

Parcul Naţional Retezat, unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională a #Pădurilor – #Romsilva, este situat în sud-vestul ţării, în judeţul Hunedoara.

Parcul Naţional Retezat National Park are o suprafaţă de 38.047 de hectare, din care 19.988 hectare  sunt păduri, 9.893 de hectare din acestea fiind în zone  de protecţie strictă sau integrală.

Pe raza parcului sunt 80 de lacuri şi tăuturi, inclusiv Lacul Bucura, cel mai întins lac glaciar din ţară, şi Lacul Zănoaga, cel mai adânc lac glaciar din România”, au postat cei de la Romsilva.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici