VIDEO | Împăratul Naruhito şi-a proclamat oficial ascensiunea la tronul Crizantemei. Klaus Iohannis, printre invitaţi - FOTO

Împăratul Naruhito al Japoniei şi-a proclamat oficial ascensiunea la tronul Crizantemei marţi dimineaţă, în Palatul Imperial din Tokyo, într-un eveniment marcat de ritualuri, la care au participat sute de înalţi demnitari din aproape 200 de ţări, potrivit The Guardian.

2400 afișări
Imaginea articolului VIDEO | Împăratul Naruhito şi-a proclamat oficial ascensiunea la tronul Crizantemei. Klaus Iohannis, printre invitaţi - FOTO

Împăratul Naruhito urcă, astăzi, pe tronul Crizantemei

Principalul moment din cadrul ceremoniilor a avut loc în cea mai frumoasă sală a Palatului imperial - Camera pinilor (Matsu-no-Ma).

Într-un veşmânt ceremonial în nuanţe de auriu arămiu - culoare destinată doar împăratului -, Naruhito şi-a proclamat ascensiunea de pe tronul "Takamikura".

„Îmi proclam ascensiunea la tron în ţară şi în străinătate", a declarat Naruhito.

Împărăteasa Masako, diplomat educat la Universitatea Harvard din SUA, purtând un veşmânt la fel de elaborat ca al soţului ei, extrem de greu, numit "junihitoe", a stat aşezată alături de împărat, pe un tron uşor mai mic.

În ceremonie au fost folosite o oglindă sacră, o sabie veche şi bijuterii familiei, obiecte specifice care atestă legitimitatea împăratului.

Ceremonia s-a încheiat atunci când premierul japonez Shinzo Abe, aflat cu faţa la împăratul Naruhito, a rostit cuvântul „banzai" („Trăiască împăratul!") de trei ori, în prezenţa a aproximativ 2.500 de oaspeţi, inclusiv sute de înalţi demnitari şi membri ai familiilor regale din peste 190 de ţări.

Ceremonia a fost oficiată aproape în totalitate în tăcere, în sunete de tobe.

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, au participat la Banchetul Imperial organizat cu ocazia ceremoniei de întronare. 

Ştirea iniţială

Împăratul Naruhito al Japoniei îşi va proclama oficial ascensiunea la tronul Crizantemei marţi, într-un eveniment marcat de ritualuri, la care vor participa mii de oaspeţi din aproape 200 de ţări, potrivit presei internaţionale. Totodată, preşedintele Klaus Iohannis va participa la ceremonie.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sosire la ceremonia de întronare a Împăratului Japoniei

A post shared by Presedintele Romaniei (@klausiohannis) on

Oct 21, 2019 at 11:39pm PDT

 

 

În vârstă de 59 de ani, Naruhito este cel de-al 126-lea împărat al Japoniei şi primul născut după cel de-Al Doilea Război Mondial. Acesta şi-a preluat prerogativele imperiale la data de 1 mai anul acesta, după ce tatăl său, Akihito, a devenit primul monarh japonez care a abdicat în ultimii 200 de ani.

Marţi, va avea loc ceremonia de întronare, care reprezintă şi trecerea oficială către perioada domniei împăratului Naruhito, intitulată Era Reiwa ("de aleasă armonie"). Perioada de domnie a împăratului emerit Akihito s-a numit Era Heisei ("obţinerea păcii", 1989 - 2019).

 

 

 

Evenimentul de marţi este umbrit însă de consecinţele taifunului Hagibis, care, în urmă cu o săptămână, a provocat grave distrugeri în Japonia şi a ucis aproape 80 de oameni.

Din acest motiv, Guvernul japonez a decis să amâne o parte cheie din ceremonie, procesiunea cu maşinile prin centrul oraşului Tokyo, care avea scopul de a introduce publicului cuplul imperial. Aceasta a fost amânată pe 1 noiembrie.

Ceremonia va debuta cu ritualul privat în care Naruhito "îşi va proclama" ascensiunea în faţa strămoşilor din vechea dinastie imperială.

 

 

 

Câteva ore mai târziu, alături de soţia sa, împărăteasa Masako, Naruhito va participa la evenimentul principal, organizat în cea mai frumoasă sală a Palatului imperial - Camera pinilor (Matsu-no-Ma). Într-un veşmânt ceremonial, în nuanţe de auriu arămiu - culoare destinată doar împăratului -, Naruhito îşi va proclama ascensiunea de pe tronul "Takamikura".

Împărăteasa Masako, diplomat educat la Universitatea Harvard din SUA, va purta şi ea un veşmânt elaborat, extrem de greu, numit "junihitoe", şi va sta aşezată alături de împărat, pe un tron uşor mai mic.

În ceremonie vor fi folosite o oglindă sacră, o sabie veche şi bijuterii familiei, obiecte specifice care atestă legitimitatea împăratului.

 

 

 

Aproximativ 2.500 de oaspeţi, inclusiv înalţi demnitari şi membri ai familiilor regale din peste 190 de ţări vor participa la ceremonie, care se va încheia atunci când premierul japonez Shinzo Abe va rosti cuvântul "banzai" ("Trăiască împăratul!") de trei ori.

Ziua se va încheia cu un banchet la care sunt invitaţi înalţii demnitari, de la prinţul Charles al Marii Britanii la premierul sud-coreean Lee Nak-yon, şi membri ai Guvernului japonez, la un hotel din Tokyo.

Tot în cadrul festivităţilor, sute de mii de persoane condamnate pentru delicte minore vor fi graţiate.

Împăratul Naruhito, în vârstă de 59 de ani, educat la Universitatea Oxford din Marea Britanie, şi-a anunţat intenţia de a continua munca tatălui său.

Politica Japoniei se bazează pe un sistem multipartinic, parlamentar şi reprezentativ al unei monarhii constituţionale. Puterea executivă este deţinută de guvern, iar Constituţia japoneză din 1947 i-a limitat rolul împăratului la cel de "simbol al statului şi al unităţii poporului japonez".

Familia imperială a Japoniei se confruntă cu o delicată problemă a succesiunii, în condiţiile în care moştenitorii sunt aleşi numai dintre descendenţii de sex masculin. Dintre cei 19 membri în viaţă ai familiei imperiale a Japoniei, doar trei sunt de sex masculin. Astfel, lui Naruhito - care are o fiică în vârstă de 17 ani, Aiko - îi succede fratele său, prinţul moştenitor Akishino, în vârstă de 53 de ani, şi fiul acestuia din urmă, Hisahito, în vârstă de 13 ani.

Foto: Hepta

Taguri:
naruhito,
întronare,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici