VIDEO: Joaquin Phoenix a salvat de la abator o vacă şi un viţel. „Bunătatea şi compasiunea ar trebui mereu să ne înconjoare”

La doar două zile după ce a câştigat premiul Oscar pentru Cel mai bun actor şi a susţinut un discurs dur la adresa industriei cărnii, actorul Joaquin Phoenix le-a salvat pe Liberty şi Indigo dintr-un abator din California, relatează The Guardian.

1524 afișări
Imaginea articolului VIDEO: Joaquin Phoenix a salvat de la abator o vacă şi un viţel. „Bunătatea şi compasiunea ar trebui mereu să ne înconjoare”

Sursa foto: Captură Youtube

Puţini oameni ar fi anticipat că cea mai memorabilă frază de la premiile Oscar de anul acesta va avea legătură cu inseminarea artificială a bovinelor. Totuşi, discursul copleşitor al lui Joaquin Phoenix a fost neobişnuit de specific şi a atacat dur practicile agricole, dar şi faptul că publicul general le tolerează. 

„Ne simţim îndreptăţiţi să înseminăm artificial o vacă şi să îi furăm puiul, chiar dacă strigătele sale de disperare sunt inconfundabile. Apoi îi luăm laptele care este al puiului şi îl punem în cafeaua şi cerealele noastre”, a spus Phoenix, după ce câştigat premiul Oscar pentru Cel mai bun actor.

Discursul său a fost primit bine, mulţi oameni lăudându-i curajul de a-i face pe spectatori să se simtă mai puţin comfortabili. Actriţa Lena Dunham a reacţionat pe Twitter şi a scris că datorită cuvintelor lui Phoenix a devenit vegană.

O înregistrare video a apărut, joi, în mediul online, în care actorul din „Joker” poate fi văzut în timp ce salvează o vacă şi un viţel de la un abator din California. Gestul actorului a avut loc la mai puţin de 48 de ore după discursul de la premiile Oscar.

Filmarea îl arată pe Phoenix, însoţit de mama sa, Heart, în timp ce vizitează centrul Manning Beef, alături de reprezentanţi ai unui sanctuar şi o delegaţie de la grupul de activişti Los Angeles Animal Save.

La abator, Phoenix vorbeşte cu directorul instituţiei, care îi spune actorului despre una dintre regulile impuse de ei, anume faptul că nu ucid niciodată mamele şi puii lor. Cei doi discută apoi despre felul în care sunt ucise animalele, actorul numind „crimă” ceea se întâmplă la abator, în timp ce directorul instituţiei spunând că este vorba despre „recoltă”.

La scurt timp, Phoenix iese cu mama şi puiul său de doar trei zile şi îi urcă într-un camion. Actorul a numit animalele Liberty, respectiv Indigo, scrie The Guardian.  

„Liverty şi Indigo nu vor avea parte de cruzime şi nu vor fi atinse de mâini dure. Speranţa mea este ca, în timp ce Indigo continuă să crească alături de mama ei Liberty la Farm Sanctuary, noi să ne amintim mereu că prieteniile pot apărea în locurile cele mai neaşteptate. Indiferent de cât de diferiţi suntem, bunătatea şi compasiunea ar trebui mereu să ne înconjoare”, a transmis actorul printr-un comunicat de presă. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici