VIDEO. Orchestră simfonică, dirijată de un robot. „E o metaforă a relaţiilor dintre oameni şi tehnologie”

Robotul Alter 3 a intrat în industria muzicală dirijând o nouă lucrare numită ”Scary Beatt” în interpretarea unei orchestre simfonice compuse din oameni, arată Euronews

285 afișări
Imaginea articolului VIDEO. Orchestră simfonică, dirijată de un robot. „E o metaforă a relaţiilor dintre oameni şi tehnologie”

Un robot a dirijat o orchestră simfonică

Keiichiro Shibuya este compozitorul japonez care a scris bucata muzicală interpretată în Sharjah, Emiratele Arabe Unite, în prima săptămână din februarie.

Ca şi robotul produs de Hanson Robotics, Sophia, dispozitivul Alter 3 se mişcă şi arată ca o fiinţă umană. Faţa este partea corpului realizată în cel mai elaborat mod, restul fiind o structură metalică prin care se poate vedea reţeaua de resorturi care declanşează mişcările în timp ce dirijează.

“Lucrarea e o metaforă a relaţiilor dintre oameni şi tehnologie. Din când în când robotul o ia razna iar orchestra trebuie să îl urmeze. Dar alteori, oamenii şi robotul colaborează foarte bine”, a arătat compozitorul pentru Reuters.

Shibuya a scris muzica, dar robotul a fost responsabil de ritm şi dinamica interpretării live, adăugând chiar şi câteva elemente electro-vocale în interpretare. “Pornim de la ideea că robotul se mişcă aşa cum vrea”, spune tehnicianul Kotobuki Hikaru.

Publicul a aplaudat interpretarea dirijată de robot chiar dacă au fost voci care au observat că ”nuanţa umană se pierde”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici