VIDEO: Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro, ţinta ironiilor la Carnavalul de la Rio 2020

  • Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a fost, miercuri, ţinta multor glume pregătite de şcolile de samba ce participă la ediţia din 2020 a carnavalului de la Rio.
  • Actorul Marcelo Adnet, care a luat parte la defilarea şcolii Sao Clemente, a jucat chiar rolul lui Bolsonaro.
  • Acesta a făcut flotări şi a imitat un gest pe care Bolsonaro îl face destul de des.
834 afișări
Imaginea articolului VIDEO: Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro, ţinta ironiilor la Carnavalul de la Rio 2020

Sursa foto: Profimedia

Festivităţile au fost marcate de ironii şi mesaje acide la adresa preşedintelui conservator. Actorul Marcelo Adnet, care a luat parte la defilarea şcolii Sao Clemente, a jucat chiar rolul lui Bolsonaro. Acesta a făcut flotări şi a imitat un gest pe care Bolsonaro îl face frecvent, atunci când se preface că trage cu pistolul.

Prezentarea şcolii Mangueira a avut aceeaşi ţintă, parodiind intensificarea atacurilor extremiste de dreapta şi violenţa manifestată de poliţie în cele 14 luni scurse de la instalarea lui Bolsonaro în funcţia de preşedinte.

Bolsonaro are în rândul brazilienilor suporteri care îl laudă pentru scăderea ratei criminalităţii. Criticii îi reproşează însă rasismul, sexismul şi lipsa de interes pentru problemele de mediu.

Fiecare dintre cele mai importante 13 şcoli de samba au defilat în faţa a peste 90.000 de persoane. Localnici, turişti şi vedete au petrecut până târziu în noapte în cele cinci zile de carnaval. Miercuri seara urmează să fie anunţată şcoala câştigătoare.

Dansatorii au parcurs tradiţionalul sambadrom în paşi de dans, într-o explozie de culori şi sunete. Sambadromul cu tribune de 90.000 de locuri a fost conceput de arhitectul Oscar Niemeyer şi a fost construit în 1984.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici