VIDEO Un expert în securitate cibernetică explică cum se pot găsi camere video ascunse în hotel sau în locuinţe Airbnb

  • Marcus Hutchins, cunoscut pentru implicarea sa în atacul cu ransomware WannaCry, a făcut un filmuleţ pe TikTok pentru a-i învăţa pe oameni cum să identifice cu atenţie camerele video ascunse dintr-un hotel sau dintr-o locuinţă închiriată pe Airbnb.
  • În prezent, el predă cursuri de securitate cibernetică pe Instagram şi TikTok, unde videoclipul său despre camerele ascunse din hotel a adunat un număr impresionant de 27,1 milioane de vizualizări.
13632 afișări
Imaginea articolului VIDEO Un expert în securitate cibernetică explică cum se pot găsi camere video ascunse în hotel sau în locuinţe Airbnb

VIDEO Un expert în securitate cibernetică explică cum se pot găsi camere video ascunse în hotel sau locuinţe Airbnb

Marcus Hutchins, cunoscut în online şi sub numele de Malwaretech, este renumit pentru că a oprit temporar atacul ransomware WannaCry din 2017, care a afectat mii de computere din întreaga lume.

În clip, Hutchins recomandă folosirea unei lanterne pentru a verifica dacă în camera de hotel există vreun dispozitiv de înregistrare. „Uitaţi această alarmă de incendiu, de exemplu, este plasată chiar deasupra patului", începe el. „Acum, o modalitate de a vedea dacă dispozitivul este o cameră video este să aprindeţi o lumină puternică asupra lui. Dacă nimeriţi lentila unei camere, va avea o reflexie albastră", spune el în timp ce îşi aprinde lanterna şi descoperă o cameră, potrivit The Mirror.

Apoi a trecut la ceasul deşteptător digital de lângă pat, unde a arătat cum un încărcător USB ar putea fi un orificiu pentru o cameră ascunsă. „Aceste camere sunt foarte mici, după cum puteţi vedea aici, aşa că pot fi ascunse în orice, chiar şi într-o gaură în perete", a spus el.
 
Veţi dori să verificaţi orice dispozitive suspecte sau găuri care sunt orientate spre duş, zona de îmbrăcare sau pat”.
 
El a arătat apoi cum se pot găsi LED-urile cu infraroşu pentru a ajuta la detectarea camerelor video care funcţionează pe timp de noapte. „Camera din faţă este singura care tinde să funcţioneze, deoarece cea din spate are un filtru IR", a explicat el.
 
Deşi Hutchins a explicat că videoclipul nu a avut loc într-o cameră închiriată pe Airbnb sau în hotel, el a adăugat că ameninţarea este totuşi reală.
 
De când a fost postat, videoclipul a primit 4,2 milioane de aprecieri şi 21.000 de comentarii.
 
@malwaretech Reply to @safarijackza How to find hidden cameras in AirBnBs #safety #travel ♬ original sound - Marcus Hutchins
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici