Viermii de făină au fost declaraţi comestibili în Europa. Află cum îi poţi pregăti şi ce beneficii aduc

  • Viermele de făină a devenit prima insectă comestibilă în Europa
  • Viermii de făină conţin proteine, fibre şi au nivel scăzut de emisii de carbon
  • Bucătarii din China spun că cel mai bun mod de a mânca viermii este să îi prăjeşti
3719 afișări
Imaginea articolului Viermii de făină au fost declaraţi comestibili în Europa. Află cum îi poţi pregăti şi ce beneficii aduc

De azi poţi mânca viermi de făină fără probleme. Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentelor a declarat că aceasta este prima insectă sigură destinată consumului uman la nivel european, scrie The Guardian. Porţile vânzării acestui tip de produs se pot deschide în Europa.

Bai Bin, chef bucătar originar din China, locuieşte în România de 17 ani şi are mai multe restaurante cu mâncare chinezească. El spune că viermii au gust de pui, în general, şi că momentan nu se gândeşte să îi adauge în meniu.

Bai Bin, chef bucătar: Viermele de făină poate fi mâncat. Are multă proteină. La noi se face mai mult prăjit şi punem puţin sos de soya, cu care se mănâncă. E ca puiul, aşa. Mai sunt şi oameni care îi mănâncă cruzi, dar nu recomand. Nu cred că românii o să cumpere ca să mănânce. Cel mai sănătos sunt prăjiţi la ulei, crocant.

Dacă ai alergii la creveţi sau acarieni, specialiştii îţi spun că e posibil să ai reacţii şi la această insectă. Viermii de făină conţin proteine, grăsimi şi fibre şi pot oferi pe viitor o potenţială sursă de mâncare sustenabilă cu nivel scăzut de emisii de carbon. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici