Viitoarele producţii "Star Wars" se vor inspira din filme mai vechi şi din seriale TV de animaţie

Viitoarele producţii din franciza "Războiul stelelor/ Star Wars" se vor inspira din filme mai vechi şi din seriale TV de animaţie, au anunţat reprezentanţii studiourilor Lucasfilm şi Disney, citaţi de variety.com.

435 afișări
Imaginea articolului Viitoarele producţii "Star Wars" se vor inspira din filme mai vechi şi din seriale TV de animaţie

Viitoarele producţii "Star Wars" se vor inspira din filme mai vechi şi din seriale TV de animaţie

În timp ce George Lucas a construit un întreg univers în jurul francizei "Star Wars" prin intermediul unor filme, seriale TV, reviste de benzi desenate, romane SF, jocuri video şi a altor forme de divertisment, intrigile acestora au fost dezvoltate de echipe separate care au creat un "Univers expandat", care s-a îndepărtat de ceea ce vedeau spectatorii pe marele ecran.

Ca urmare a puzderiei de personaje, creaturi, nave spaţiale şi universuri paralele asociate cu franciza "Star Wars" ce au fost create pentru acele subfrancize, Lucasfilm a înfiinţat un nou grup de creaţie care va supraveghea de acum înainte toate produsele ce vor fi dezvoltate în franciza "Star Wars", a precizat Kathleen Kennedy, preşedintele Lucasfilm.

Pe ecrane, primul material din noua franciză va fi serialul animat "Star Wars Rebels", ce va fi urmat de lungmetrajul "Star Wars: Episode VII", regizat de J.J. Abrams, care va fi lansat pe 18 decembrie 2015.

În domeniul tipăriturilor, primele cărţi noi ce vor fi produse de comitetul de creaţie înfiinţat de Lucasfilm vor include volume ce vor fi tipărite de editura Del Rey Books, precum "Star Wars: A New Dawn", de John Jackson Miller, a cărui acţiune o precede pe aceea din "Star Wars Rebels".

Volumul "A New Dawn" va fi publicat atât în format hardcover, cât şi în format e-book, pe 2 septembrie. Vor urma "Star Wars: Tarkin", de James Luceno, pe 4 noiembrie, "Star Wars: Heir to the Jedi", de Kevin Hearne, în ianuarie 2015, şi "Star Wars: Lords of the Sith", de Paul Kemp, în martie 2015.

"Vrem să readucem «Star Wars» pe marele ecran şi să continuăm această aventură prin intermediul unor jocuri video, cărţi, benzi desenate şi alte formate noi care tocmai au apărut. Acest viitor al universurilor «Star Wars» interconectate va permite fanilor să exploreze galaxia acestei francize într-un mod mult mai profund decât în trecut", se afirmă într-un comunicat publicat vineri de compania Lucasfilm pe site-ul StarWars.com.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici