Viitorul album al supergrupului Transatlantic va avea o singură piesă

Viitorul album al supergrupului de rock progresiv Transatlantic, format din Mike Portnoy (Dream Theater), Neal Morse (ex Spock's Beard), Pete Trewavas (Marillion) şi Roine Stolt (The Flower Kings), se va numi The Whirlwind, după titlul singurei piese, o poveste lungă de 77 de minute.

27 afișări
Imaginea articolului Viitorul album al supergrupului Transatlantic va avea o singură piesă

Viitorul album al supergrupului Transatlantic va avea o singură piesă

Albumul va apărea, conform site-ului oficial al trupei, www.transatlanticweb.com, în două versiuni: una conţinând un singur CD, pe care fanii vor găsi doar piesa "The Whirlwind", dar şi într-o ediţie specială în care, pe lângă opera de 77 de minute, va mai exista un al doilea CD cu opt piese, patru noi compoziţii ale artiştilor şi patru preluări.

The Whirlwind» este o piesă de 77 de minute care în mod sigur va satisface mulţimea de fani ai trupei, care au aşteptat cu răbdare aproape zece ani momentul reunirii celor patru muzicieni", se arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul trupei.

Conform sursei citate, discul al doilea al ediţiei speciale va conţine preluări după Genesis (The return of the giant hogweed), Procol Harum (A salty dog), Santana (Soul Sacrifice, piesa interpretată de chitarist la Woodstock, în 1969), dar şi o variantă propire a celor patru după piesa "I need you", cântată de Beatles şi America.

Albumul va fi lansat în întreaga lume, însă la momente diferite. În 23 octombrie va avea loc lansarea oficială pentru Germania, Austria, şi Elveţia, în 26 octombrie discul va fi lansat în restul Europei iar în 27 octombrie în America de Nord.

Proiectul de rock progresiv Transatlantic, format din Mike Portnoy (Dream Theater), Neal Morse (ex Spock's Beard), Pete Trewavas (Marillion) şi Roine Stolt (The Flower Kings), a anunţat, în 22 aprilie, că s-a reunit, după şapte ani de pauză, şi că pregăteşte un nou album, programat pentru lansare spre finalul anului 2009.

"Transatlantic zboară din nou! Supergrupul de rock progresiv s-a reunit pentru un nou album de studio, care ar putea fi lansat spre sfârşitul anului 2009", informa un comunicat de presă postat în aprilie pe site-ul www.dreamtheater.net.

Cei patru muzicieni anunţau atunci că au început înregistrările pentru album - cel de-al treilea din istoria proiectului - la începutul lunii aprilie, în Nashville.

"Dacă totul merge conform planului, albumul va fi lansat până la sfârşitul anului", mai spuneau atunci artiştii.

Transatlantic au lansat până acum două albume de studio, primite extrem de bine de critici şi fani: "SMPTe", în anul 2000, şi "Bridge Across Forever", un an mai târziu. După fiecare album, trupa a făcut câte un turneu şi a lansat câte un CD şi un DVD conţinând înregistrarea live a show-ului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici