Viitorul călătoriilor urbane: Joby Aviation deschide drumul pentru Taxiurile Aeriene Electrice în New York

  • Aeronava electrică Joby Aviation, prezentată la Heliportul Downtown Manhattan, oferă o călătorie fără emisii între aeroportul JFK şi centrul Manhattan-ului, cu un timp de călătorie de aproximativ şapte minute, redefinind astfel transportul urban aerian.
  • Joby Aviation, aflată în etapa a treia din cinci a certificării cu Administraţia Federală de Aviaţie (FAA), are ca obiectiv lansarea serviciilor comerciale de taxi aerian electric în 2025, facilitând călătoriile în oraş într-un mod eficient şi ecologic.
686 afișări
Imaginea articolului Viitorul călătoriilor urbane: Joby Aviation deschide drumul pentru Taxiurile Aeriene Electrice în New York

Sursa Foto: twitter.com/jobyaviation

Joby Aviation, producător de taxiuri aeriene electrice, a prezentat aeronava sa de ultimă generaţie la Heliportul Downtown Manhattan din New York City, marcând primul zbor al unui taxi aerian electric în oraş. Evenimentul, care a avut loc pe 12 noiembrie 2023, a inclus o demonstraţie a taxiurilor aeriene fără emisii, oferind o privire în viitorul transportului urban aerian, potrivit Reuters.

Taxiul aerian electric prezentat, proiectat de Joby Aviation, are potenţialul de a revoluţiona modul în care călătoresc pasagerii în interiorul oraşului. Joby îşi propune o călătorie fără probleme şi prietenoasă cu mediul înconjurător de la aeroportul JFK la centrul Manhattan-ului, cu un timp de călătorie de doar şapte minute. Călătoriile silenţioase şi ecologice îşi propun sa redefinească mobilitatea urbană, abordând atât eficienţa cât şi preocupările legate de sustenabilitate.

CEO-ul Joby Aviation, JoeBen Bevirt, a subliniat capacitatea rapidă de reîncărcare a taxiului aerian electric, afirmând că aeronava poate fi reîncărcată în aproximativ cinci minute - un proces care se aliniază cu timpul pe care pasagerii îl petrec în timpul îmbarcării şi debarcării. Făcând paralele cu aplicaţiile populare de rideshare, Bevirt îşi imaginează un sistem de rezervare prietenos pentru utilizatori, unde călătorii îşi pot programa cu uşurinţă călătoriile cu taxiul aerian.

În timp ce costul exact a rezervării unei călătorii cu taxiul aerian electric Joby nu a fost confirmat până acum, compania a indicat că va fi probabil comparabil cu costul unui rideshare într-un autoturism convenţional. Acest demers vizează să facă călătoria aeriană electrică o opţiune accesibilă şi atrăgătoare pentru o gamă largă de pasageri.

Joby Aviation lucrează activ la comercializarea serviciilor sale de taxi aerian electric, având ca dată de lansare 2025. În prezent, în etapa a treia a unui proces de certificare în cinci etape cu Administraţia Federală de Aviaţie (FAA), compania navighează prin etapele reglementare pentru a asigura operarea în condiţii de siguranţă şi conformitate a soluţiei sale inovatoare de transport urban aerian.

Pe măsură ce Joby Aviation face paşi importanţi în remodelarea viitorului mobilităţii urbane, recentul zbor demonstrativ din New York serveşte ca un moment semnificativ în aducerea taxiurilor aeriene electrice mai aproape de a deveni o realitate pentru navetiştii zilnici din metropola agitată.  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici