Vila din Florenţa care a inspirat volumul "Pinocchio" a fost scoasă la vânzare, pentru 10,5 milioane de euro

Villa di Colonnata din Florenţa, în vecinătatea căreia a locuit Carlo Collodi, autorul cunoscutului roman pentru copii "Pinocchio", şi care i-a inspirat anumite capitole din carte, a fost scoasă la vânzare pentru suma de 10,5 milioane de euro.

469 afișări
Imaginea articolului Vila din Florenţa care a inspirat volumul "Pinocchio" a fost scoasă la vânzare, pentru 10,5 milioane de euro

Vila din Florenţa care a inspirat volumul "Pinocchio" a fost scoasă la vânzare, pentru 10,5 milioane de euro (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Domeniul de 3.000 de metri pătraţi dispune de grădini, pe care se află pajiştea cunoscută sub numele de "Câmpul miracolelor", unde un grădinar a găsit o comoară, în secolul al XIX-lea, episod ce a fost inclus în "Aventurile lui Pinocchio".

Autorul cunoscutului roman pentru copii a locuit în vecinătatea vilei, în Sesto Fiorentino, în prezent o suburbie a Florenţei, unde fratele său a lucrat la un atelier de porţelanuri.

"Ne aflăm în (...) centrul locului în care s-a născut Pinocchio", a declarat Giuseppe Garbarino, un istoric florentin care îi ajută pe proprietarii vilei, familia Gerini, să îşi vândă proprietatea.

"Câmpul miracolelor" este descris în carte drept locul în care o vulpe şi un motan îl conving pe Pinocchio să îşi îngroape banii, spunându-i că aceştia se vor înmulţi.

În carte mai apare şi o fostă tavernă din apropierea vilei, precum şi cartierul în care se află aceasta, cunoscut sub numele de "Ţinutul Bufniţelor de Hambar", poreclă dată odinioară celor care lucrau în atelierele de porţelanuri, din cauza prafului care îi acoperea.

Volumul "Pinocchio" a fost scris în etape, fiind publicat într-o revistă pentru copii între anii 1881 şi 1883, şi istoriseşte povestea unui tâmplar pe nume Geppetto, care ciopleşte marioneta unui băieţel, ce va prinde viaţă.

Nasul lui Pinocchio creşte de fiecare dată când spune o minciună, iar singurul lui vis este să devină un băieţel adevărat într-o bună zi.

Carlo Collodi, pe numele adevărat Carlo Lorenzini, (24 noiembrie 1826 - 26 octombrie 1890) a fost un scriitor şi ziarist italian, autor al unor unor cărţi didactice pentru copii.

El este autorul celebrului roman "Le avventure di Pinocchio. Storia di un burattino/ Aventurile lui Pinocchio. Povestea unei marionete". Numele pseudonimului său vine de la satul Collodi, situat între Lucca şi Pistoia, unde s-a născut mama sa, Angela Orzali, şi unde şi-a petrecut o bună parte din copilărie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici