Vila din Hong Kong a actorului Bruce Lee, scoasă la vânzare

Fosta reşedinţă din Hong Kong a lui Bruce Lee a fost scoasă la vânzare, după ce autorităţile au eşuat în încercarea lor de a o transforma într-un muzeu dedicat celebrului actor, o legendă a filmelor inspirate de artele marţiale, a anunţat miercuri un cotidian din Hong Kong.

276 afișări
Imaginea articolului Vila din Hong Kong a actorului Bruce Lee, scoasă la vânzare

Vila din Hong Kong a actorului Bruce Lee, scoasă la vânzare (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Filantropul Yu Panglin, proprietarul reşedinţei, devenită în ultimii ani un hotel insalubru, a spus că intenţionează să scoată la vânzare această proprietate pentru 23 de milioane de dolari, după ce negocierile cu guvernul local - care dorea să o transforme într-un muzeu - au eşuat în 2011.

"Nu mai vreau să o transform în muzeu, pentru că guvernul nu mă mai susţine", a declarat miliardarul în vârstă de 90 de ani, într-un interviu acordat cotidianului Singtao Daily.

"Mi-am pierdut răbdarea, nu vreau să mai aştept", a continuat el, precizând că administratorul hotelului nu i-a mai plătit chiria de doi ani din cauza lipsei de turişti, iar proprietatea are nevoie urgentă să fie renovată.

Numeroşii fani ai lui Bruce Lee cer de multă vreme inaugurarea unui muzeu în memoria celebrului actor, decedat în 1973 la vârsta de 32 de ani, care a făcut ca artele marţiale să fie cunoscute de marele public graţie cinematografiei, prin intermediul unor filme devenite culte, precum "Pumnul de fier" (1972) şi "Intrarea dragonului" (1973).

Yu Panglin a declarat pentru Singtao Daily că guvernul local a respins propunerea sa de mărire a clădirii cu trei etaje, unde urmau să fie amenajate o sală de cinematograf, o bibliotecă şi un centru de antrenament în arte marţiale, întrucât aceasta a fost condiţia pusă de Bruce Lee atunci când i-a donat proprietatea.

Vila cu două etaje şi o suprafaţă de 460 de metri pătraţi se află în centrul cartierului rezidenţial Kowloon Tong şi a fost transformată în hotel pentru sejururi scurte, camerele sale fiind închiriate la tariful de 25 de dolari pe oră, cel mai adesea pentru cupluri de îndrăgostiţi.

Bruce Lee este considerat unul dintre cei mai buni actori din filmele de arte marţiale şi a contribuit considerabil la popularizarea stilului kung fu. El a rămas extrem de popular în Hong Kong, unde a copilărit înainte de a emigra în Statele Unite ale Americii.

Decedat la vârsta de 32 de ani, în iulie 1973, Bruce Lee a avut o carieră scurtă, dar prolifică. Bruce Lee s-a remarcat în serialul de televiziune "The Green Hornet" şi a devenit celebru după ce a jucat în lungmetrajul "Drumul dragonului" (1972), marcând o întreagă generaţie de cineaşti şi cinefili, precum Quentin Tarantino.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici