Vinurile participante la RO-WINE, The Wine Festival of Romania, premiate cu medalii de aur şi argint - GALERIE FOTO

Prima ediţie RO–Wine, cel mai important festival de vinuri din ţară, a avut loc pe 21-22 mai la Fratelli Studios,evenimentul reunind peste 60 de producători din România,Italia,Franţa,Elveţia,Bulgaria,Republica Moldova şi aducând în atenţia vizitatorilor o selecţie impresionantă de vinuri premium.

514 afișări
Imaginea articolului Vinurile participante la RO-WINE, The Wine Festival of Romania, premiate cu medalii de aur şi argint - GALERIE FOTO

Vinurile participante la RO-WINE, The Wine Festival of Romania, premiate cu medalii de aur şi argint

În cele două zile de festival s-au degustat vinuri de top vizitatorii având acces la aproape 300 de etichete. Pentru că RO-Wine | The Wine Festival of Romania s-a născut din dorinţa de a aduce mai aproape de consumator cele mai bune vinuri, aceştia au avut un rol foarte important în cadrul evenimentului putând să voteze vinul preferat, după degustare.

În weekendul proaspăt încheiat a avut loc festivitatea de premiere, etichetele prezente la festival fiind medaliate cu aur, argint sau bronz de către comisia de degustare Ro Wine.

Rezultatele finale pot fi consultate pe site-ul festivalului (http://www.romaniawinefestival.com/).

În topul vinurilor votate de consumatori Gattavecchi, Riserva dei Padri Serviti Vino Nobile di Montepulciano DOCG, 2012 a obţinut locul 3, Scriani, Amarone Della Valpolicella DOCG, 2011 a ocupat locul al doilea, in timp ce Merlot, 2007 al Cramei Elite Wine a fost declarat câştigător.

Selecţia producătorilor participanţi la festival a fost una extrem de riguroasă, participarea făcându-se pe bază de invitaţie. Fiecare producător a putut prezenta un număr de maxim 5 etichete, organizatorii accentuând astfel standardul calităţii evenimentului.

“Această primă ediţie a festivalului demonstrează că suntem pe drumul cel bun în promovarea vinului românesc. Numărul mare de producători români şi internaţionali care au acceptat invitaţia noastră şi interesul vizitatorilor pentru informaţii precise sunt dovada că am făcut un prim pas important spre ocuparea locului trei in Europa vinurilor peste 20 de ani.”, a declarat Marinela Ardelean, organizator RO Wine.

Partenerii RO-Wine | The Wine Festival of Romania sunt: Selgros Romania, Banca Transilvania, AQUA Carpatica, Ţiriac Auto şi Sobranie.

Marinela V. Ardelean este specialist în branding şi business development în industria enogastronomică, degustător profesionist în concursuri internaționale de vinuri şi profesor la Italian Chef Academy (Roma, IT). Autoare a celui mai premiat volum bilingv la nivel internaţional despre vinurile româneşti - "50 de vinuri românești întâlnesc 50 de preparate culinare italiene", Marinela este şi iniţiatoarea proiectului „Cartea vinurilor româneşti/ The Wine Book of Romania”, primul ghid care cuprinde descrierea şi clasificarea celor mai bune vinuri din România şi Republica Moldova.

Liviu si Mihai Popescu, co-proprietarii Fratelli Group, sunt recunoscuţi de mai bine de 10 ani pentru dezvoltarea celor mai prestigioase proiecte din domeniul HoReCa. Liviu Popescu are experienţă de 20 de ani în domeniul ospitalier, în timp ce Mihai Popescu completează echipa cu expertiza sa în design industrial, fiind şi cel care creează conceptele pentru toate localurile grupului. Asocierea cu RO – Wine | The Wine Festival of Romania confirmă încrederea celor doi manageri în produsele româneşti şi este o garanţie a calităţii evenimentului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici