VIRALUL LUI BANU / Concert Megadeth în Bucureşti: Thrash metal de şcoală veche. Arenele Romane pline

Ieri seară s-a dat nucleară la Bucureşti (unde “Megadeath-ul” e unitate de măsură pentru dezastrul nuclear). Acum 24 de ani. Şocant! Au trecut 24 de ani de când i-am ascultat prima dată. Aveam mai multă răbdare şi înţelegeam muzicalitatea şi complexitatea mai bine.

366 afișări
Imaginea articolului VIRALUL LUI BANU / Concert Megadeth în Bucureşti: Thrash metal de şcoală veche. Arenele Romane pline

VIRALUL LUI BANU / Concert Megadeth în Bucureşti: Thrash metal de şcoală veche. Arenele Romane pline

Acum 24 de ani. Şocant! Au trecut 24 de ani de când i-am ascultat prima dată. Aveam mai multă răbdare şi înţelegeam muzicalitatea şi complexitatea mai bine. Acum vreau forţă şi brutalitate în maximum 3 minute. Atât durează un concert al unei formaţii noi de metal: 45 de minute – 1h cu encore-ul de 2-3 piese. Te duci, razi 3 beri şi pleci cu o echimoză de la pogo.

Megadeth e în trenul celălalt, despre care vorbeam la început. Complex, studiat, cu experienţă, cu atenţie la decor şi lumini, cu o istorie flagrantă în thrash metal. E din eternul BIG 4 ( + Metallica, Slayer şi Anthrax). E şcoala veche, cu un Mustaine genial şi total la chitară, cu un Ellefson inutil de ridicat în slăvi şi cu un tobar nou (împrumutat ca la fotbal, de la Lamb Of God).

La acelaşi nivel tehnic al lui Marty Friedman mi s-a părut şi al doilea chitarist, Kiko Loureiro. După un concert Megadeth pleci cu un gând amar că s-a terminat, că nu eşti tu ăla care decide când mai vine trupa în România, dacă o mai vezi şi în ce formulă. Dar, vorba tuturor, cât timp Mustaine e blond, creţ şi piţigăiat, e bine. A reuşit în toţi ăştia 35 de ani să fie thrashmaker-ul trupei, vedetă rock ‘n’ roll, să facă lucrurile să se învârtă în jurul lui. Indiferent cum (asta nu a fost mereu ceva bun).

Concertul a durat cam 1h 45’, nu am stat pe ceas. Ca rocker învechit şi cu adaptabilitate scăzută la ce-i nou, aş fi vrut să aud mai multe piese de pe Countdown, Rust sau Youthanasia (cel din urmă rămâne “maturitatea” luată cu 10).

S-au cântat însă multe hituri, cu Hangar 18, A Tout Le Monde, Simphony Of Destruction, Peace Sells şi Holy Wars în TOP 5 piese Megadeth la concertul MEU din 13 iulie 2016 .

Concluzii: Mustaine este un artist regenerabil constant. DTPDV – chitară, voce, aură. Premiul pentru imagine merge la decorul din concertul ăsta. Arenele au fost pline-pline. Sunetul mergea un pic mai tare şi un pic mai gras şi un pic mai clar. A fost căldură mare la Bucureşti. Rockerii beau bere. Rockerii nu beau apă. Experienţă Megadeth 2016 în Bucureşti a fost superbă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici