Vizitat la Guvern de fiul cel mic, Tăriceanu l-a invitat la şedinţa Cabinetului

Cabinetul Tăriceanu s-a reunit, miercuri, în ultima şedinţă a mandatului, într-o sală de lucru împodobită cu brad de Crăciun, iar la finalul reuniunii miniştrii au fost invitaţi de premierul Tăriceanu la un dejun de bun rămas şi o cupă de şampanie la una dintre vilele de protocol ale RA-APPS.

14 afișări
Imaginea articolului Vizitat la Guvern de fiul cel mic, Tăriceanu l-a invitat la şedinţa Cabinetului

Vizitat la Guvern de fiul cel mic, Tăriceanu l-a invitat la şedinţa Cabinetului (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Discuţiile au fost mai relaxate decât de obicei, membrii Cabinetului vorbind la telefon, dialogând între ei sau împărtăşindu-şi planurile de vacanţă. Profitând de atmosfera destinsă, premierul l-a invitat la şedinţa de guvern chiar pe fiul său cel mic, Mihai, venit să-şi viziteze tatăl în ultimele zile petrecute în biroul de premier din Palatul Victoria.

La începutul şedinţei, premierul Tăriceanu a mulţumit miniştrilor "pentru activitatea depusă în ultimi patru ani", deşi, cu excepţia sa, din prima formulă de Guvern au mai rămas doar Laszlo Borbely, Mihai Voicu şi Cristian David.

După o şedinţă relativ scurtă, de aproximativ două ore, Tăriceanu şi-a invitat colegii de Cabinet la un dejun la Vila Lac 1, deplasarea miniştrilor, precum şi a lui Bogdan Olteanu, prezent şi el la Palatul Victoria, făcându-se aproape în coloană. Premierul a plecat ceva mai târziu, însoţit de motocicliştii din escorta proprie.

La finalul dejunului, unul dintre miniştri a declarat pentru MEDIAFAX că nu a mâncat ceva deosebit.

"A fost mâncare ca la stat. Un aperitiv din somon fume, friptură de văcuţă la tavă, o îngheţată, vin alb, vin roşu şi apă minerală", a spus ministrul.

Tăriceanu a ţinut să ciocnească un pahar de vin cu foştii săi subalterni, le-a mulţumit încă o dată pentru rezultatele obţinute şi le-a urat succes şi pe mai departe. La final, au făcut o fotografie de familie.

"Ca să avem şi noi o amintire", a mai spus ministrul.

După reuniunea de la vila RA-APPS, în jurul orei 16,00 premierul Tăriceanu s-a întâlnit la Palatul Victoria şi cu secretarii de stat şi consilierii de stat din Guvern, ciocnind cu aceştia un pahar de vin şi mulţumindu-le pentru activitate.

Câţiva demnitari de rangul II prezenţi la întâlnirea de rămas bun şi-au depus deja demisia din funcţia de secretar de stat, unii dintre aceştia urmârind să ocupe posturi de consilieri la colegii lor liberali care au fost aleşi senatori şi deputaţi. Tăriceanu le spusese acestora, în urmă cu o săptămână, că nu le cere să demisioneze, deşi ocupă funcţii repartizate pe criteriu politic, şi că un astfel de gest rămâne la latitudinea fiecăruia, dar şi-a exprimat speranţa că aceştia vor avea "o atitudine demnă", indiferent dacă vor rămâne sau vor pleca din ministere.

El a mai spus, în Guvern, că membrii liberali ai Cabinetului care nu au obţinut un loc în Parlament pot continua activitatea politică la nivelul partidului, în Departamentul de analiză şi sinteză socio-economică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici