Vladimir Gruzdev, următorul turist în spaţiu

Un milionar rus, proprietar al unui mare lanţ de magazine alimentare şi politician, care luna trecută a înfipt un steag în solul marin de la Polul Nord, ar putea fi următorul turist care va ajunge pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), potrivit cotidianului financiar Vedomosti, transmite Reuters.

1 afișare
Imaginea articolului Vladimir Gruzdev, următorul turist în spaţiu

Vladimir Gruzdev, următorul turist în spaţiu

Vladimir Gruzdev, în vârstă de 40 de ani, a fost supus în iunie unor teste medicale şi a obţinut aprobarea formală pentru a participa la o călătorie pe ISS programată pentru septembrie 2008, potrivit cotidianului rus care citează o sursă anonimă de la compania spaţială rusă Energia, care se ocupă de transport.

Gruzdev a fost unul dintre cei trei membri ai echipajului rus care, pe 2 august, a înfipt un steag al Rusiei, confecţionat din titan, la Polul Nord, pe fundul mării, la o adâncime de 4.300 de metri. Acţiunea a făcut parte dintr-o campanie iniţiată de guvernul rus, care doreşte să stăpânească o zonă mai mare din teritoriul Arctic.

Gruzdev deţine o parte din compania Seventh Continent, lider în alimentaţia publică şi este deputat în Duma de Stat din partea Partidului Rusia Unită, care deţine majoritatea locurilor din Camera inferioară a legislativului rus.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici