Vulcanul Etna a început să erupă

Vulcanul Etna, cel mai înalt şi activ din Europa, a început, marţi noaptea, să erupă în mod spectaculos, determinând închiderea, în cursul nopţii, a aeroportului Catania, situat la baza muntelui, relatează Reuters.

30 afișări
Imaginea articolului Vulcanul Etna a început să erupă

Vulcanul Etna a început să erupă

Lava emanată de vulcan a început să se scurgă într-o vale nepopulată, dar nu reprezenta nici un pericol pentru satele aflate la poalele muntelui, au declarat oficialii italieni.

Rafalele de vânt au împrăştiat cenuşa asupra mai multor sate, iar oficialii locali au precizat că aeroportul din Catania, situat la baza vulcanului, va fi închis în cursul nopţii ca măsură de precauţie.

Vulcanul Etna erupe în mod regulat fără a afecta zonele populate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici