Warner Bros., în discuţii cu J.K. Rowling, pentru drepturile de ecranizare a "Copilului blestemat"

Ar putea Daniel Radcliffe să se întoarcă în pielea faimosului personaj Harry Potter? Potrivit contactmusic.com, anumite surse spun că da, după ce s-a descoperit că Warner Bros. se află în discuţii cu J.K. Rowling pentru a achiziţiona drepturile de ecranizare a piesei de teatru "Copilul blestemat".

1449 afișări
Imaginea articolului Warner Bros., în discuţii cu J.K. Rowling, pentru drepturile de ecranizare a "Copilului blestemat"

Warner Bros., în discuţii cu J.K. Rowling, pentru drepturile de ecranizare a "Copilului blestemat"

Compania americană specializată în producerea de filme îl vrea, evident, doar pe Radcliffe în rolul principal.

Miercuri, 31 august, publicaţia New York Daily News a scris că cei de la Warners Bros. vor să achiziţioneze drepturile de ecranizare a piesei "Copilul blestemat", care va fi gata până în anul 2020. Daniel Radcliffe a adus la viaţă personajul Harry Potter timp de 10 ani, între 2001 şi 2011, în timp ce actorul Jamie Parker l-a interpretat pe adultul Harry în spectacolul de teatru.

"Warners lucrează în mod discret la obţinerea drepturilor pentru film şi, desigur, în mintea lor, numai un singur om ar trebui să fie Harry", a declarat o sursă despre care cei de la NYDN au spus că este bine "amplasată" la Hollywood.

"Totuşi, Daniel a făcut destul de cunoscut faptul că nu vrea să se întoarcă în acest rol prea curând - şi că asta ar putea dura până când împlineşte 40 de ani. Nu are nevoie să se întoarcă pentru bani şi nici să îşi resusciteze cariera, aşa că va avea nevoie de nişte convingere", a continuat sursa.

Un scenariu pentru proiectul teoretic a fost, de asemenea, "stabilit", potrivit publicaţiei, chiar dacă cei de la Warner Bros. au negat povestea.

Vorbind recent despre posibila reîntoarcere în pielea personajului care l-a făcut faimos, Radcliffe (27 de ani) a declarat pentru Radio Times că nu ar exclude această posibilitate.

"Ar depinde de scenariu. Circumstanţele ar trebui să fie destul de extraordinare. Dar apoi sunt sigur că asta a spus şi Harrison Ford cu Han Solo şi uite ce s-a întâmplat acolo! Pentru moment, spun nu, dar las loc să mă întorc, în viitor", a spus actorul.

 

Harry Potter: A opta poveste. Nouăsprezece ani mai târziu

Bazată pe o nouă poveste originală de J.K. Rowling, John Tiffany şi Jack Thorne, "Harry Potter şi copilul blestemat" este o nouă piesă semnată de Jack Thorne. Este a opta poveste din seria "Harry Potter" şi prima jucată oficial pe scenă. Premiera mondială a piesei a avut loc pe 30 iulie 2016, la un teatru londonez din West End.

Pentru Harry Potter mereu a fost greu să fie el însuşi, iar acum, când lucrează până la epuizare la Ministerul Magiei, are soţie şi trei copii care merg la şcoală, nu e cu mult mai uşor.

În timp ce Harry se războieşte cu un trecut care refuză să rămână unde îi este locul, fiul lui cel mic, Albus, luptă şi el cu greutatea unei moşteniri de familie pe care nu şi-a dorit-o niciodată. Când trecutul şi prezentul se contopesc ameninţător, şi tatăl, şi fiul descoperă un adevăr incomod: uneori întunericul vine de unde nu te aştepţi.

J.K. Rowling este autoarea celor şapte romane din seria Harry Potter, a trei cărţi inspirate din lumea Harry Potter publicate în scopuri caritabile, precum şi a romanului pentru adulţi "Moarte subită". Sub pseudonimul Robert Galbraith a scris romanele poliţiste din seria Cormoran Strike.

Cărţile din seria "Harry Potter" - şapte volume, care s-au vândut în peste 450 milioane de copii pe plan mondial - au fost publicate de scriitoarea britanică J.K. Rowling între anii 1997 şi 2007 şi au fost adaptate pentru marele ecran, cu Daniel Radcliffe în rolul tânărului vrăjitor Harry Potter, Emma Watson ca Hermione Granger şi Rupert Grint ca Ron Weasley.

Cele opt filme realizate pe baza romanelor din franciza "Harry Potter" au avut încasări totale de peste 7,7 miliarde de dolari pe plan mondial.

Sursa: http://bit.ly/2bEcM6a.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici