Lăsat nesupravegheat, un urs panda pe cale de dispariţie a oferit un adevărat spectacol - VIDEO

Un ursuleţ panda a fost filmat în timp ce se juca la Centrul de Îngrijire Gengda Wolong din China, specia din care acesta face parte fiind pe cale de dispariţie.

2643 afișări
Imaginea articolului Lăsat nesupravegheat, un urs panda pe cale de dispariţie a oferit un adevărat spectacol - VIDEO

Lăsat nesupravegheat, un urs panda pe cale de dispariţie a oferit un adevărat spectacol - VIDEO (Imagine AFP)

Potrivit Descoperă, ursul, botezat Hua Rong, a fost surprins în timp ce rostogolea şi se juca cu o minge în habitatul artificial creat în mijlocul Rezervaţiei Naturale Wolong, din Comitatul Wenchuan, Provincia Sichuan.

Specia ursului panda gigantic, din care face parte şi Hua Rong, a fost inclusă de Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii pe lista animalelor aflate pe cale de dispariţie. Se estimează că doar 1.600 de exemplare mai trăiesc acum în sălbăticie, iar alte 300 în grădinile zoologice şi centrele special amenajate din întreaga lume.

Camerele video s-au dovedit a fi deosebit de folositoare pentru cei care doresc să afle cum se manifestă animalele în momentul în care nu sunt supravegheate. Astfel de camere sunt amplasate în grădini zoologice, rezervaţii naturale, dar şi în medii sălbatice în care accesul se face cu dificultate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici