Realitatea care şochează:Băiatul depistat cu cancer şi copiii de la Cercul Polar. Viaţa în fotografie - GALERIE FOTO

Oamenii îşi imaginează vag şi aproximativ cum e viaţa pe alte meleaguri. Fiecare trăieşte, în esenţă, separat de lumea exterioară. Trăim în propria noastră minte, cu emoţiile noastre de toate zilele.Cum arată,într-o fotografie, bucuria omului, disperarea, dragostea, inspiraţia, dorinţa.

4357 afișări
Imaginea articolului Realitatea care şochează:Băiatul depistat cu cancer şi copiii de la Cercul Polar. Viaţa în fotografie - GALERIE FOTO

Realitatea care şochează:Băiatul depistat cu cancer şi copiii de la Cercul Polar. Viaţa în fotografie - GALERIE FOTO (Imagine: Shutterstock/ Mediafax Foto)

O colecţie de fotografii furată de pe site-ul brightside.me reflectă spectrul emoţiilor umane pe care lumea le încearcă azi. Situaţiile-limită, în speţă, declanşează rezervele de umanitate din om. În această serie de fotografii există câteva teribile: băieţelul cu tumoare pe creier ce a consimţit să-şi doneze ficatul, un copil atins de albinism ce doarme încolăcit lângă vărul său, un om care îi cântă la un flaut de bambus unui copil cu dizabilităţi pe care îl iubeşte ca pe fiul său. Toţi au fost fotografiaţi. Toţi sunt exemplari pentru ceea ce înseamnă spiritul uman.

După cum simţim lumea din jur, după cum realitatea ni se livrează, grimasele se modifică, dragostea se iveşte, tristeţea o poate strivi, iar perspectiva morţii ne îngheaţă sângele. Fiecare experienţă umană vie amprentează mintea, sufletul şi chipul. Fotografiile îţi înfăţişează, ce-i drept, prin filtrul privirii fotografului, poate intruzivă, viaţa. Însă oamenii aceştia sunt reali. Există. Şi te pun pe gânduri. Iată cum arată oamenii, cum aleg ei să-şi exhibe umanitatea, fără trufie, ci cu adevăr inefabil:

Fotografie: rmzxb.com.cn. China. Un băiat de 11 ani care a fost depistat cu un cancer cranian cere medicilor să doneze ficatul şi rinichii săi altora. Îi salvează pe alţii, el, micuţul care nu mai are nicio şansă. Medicii le mulţumesc lui şi mamei sale.

Fotograf: Marc Riboud. Jan Rose Kasmir, de 17 ani, întinde degetele în care aninase o floare de câmp către un soldat. În timpul unui protest anti-război desfăşurat lângă Pentagon în 1967.

Fotograf: Stephanie Sinclair. O fetiţă de zece ani dansează fericită după ce soţul său mai mare i-a acordat divorţul.

Fotograf: Wojtek Kalka. Un călugăr tibetan îşi împarte hrana cu un tigru.

Un bebeluş atins de albinism doarme alături de vărul său de culoare.

Fotograf: National Geographic. Insula Bali. Un bărbat îi cântă la un flaut de bambus unui copil cu dizabilităţi pe care îl iubeşte ca pe propriul său fiu.

Fotograf: J. Steinfeld, National Geographic 1987. Un chirurg stă în sfârşit pe scaun după o operaţie de transplant de inimă ce a durat 23 de ore. Asistenul său doarme răpus într-un colţ al sălii de operaţie.

Fotografie: Super Express. Pacientul medicului din fotografia precedentă a supravieţuit. A trăit mai mult decât chirurgul, care s-a stins în 2009. Pacientul vede tocmai fotografia în care apare chirurgul după operaţia reuşită.

Fotograf: Manuel Balce Ceneta. O femeie stă lângă mormântul soţului său cu o zi înainte de aniversarea căsătoriei.

Fotograf: Horace Abrahams. Un jurnalist traversează un pod ţinând în braţe un copil, în timpul Războiului Civil din Spania, în 1936.

Fotograf: Andrew Renneisen. O femeie primeşte rămăşiţele pământeşti ale soţului ei după 60 de ani de la dispariţia sa în Războiul din Coreea.

Fotograf: James Nachtwey. Un tânăr din Rwanda îşi arată cicatricile după ce a scăpat dintr-un lagăr.

Fotografie: scnews.com. China. Câţiva oameni au împiedicat o femeie să-şi ia viaţa.

Fotograf: Stuart Franklin. Un om protestează în Piaţa Tiananmen din Beijing, în 1989.

Fotograf: Christopher J. Morris. Vancouver. Un muzician plânge în timpul unei slujbe de comemorare pentru victimele atentatului de la 11 septembrie.

Fotograf: Eric Lafforgue. Etiopia. Un copil din tribul Erbore.

Fotograf: Caroline Joan Peixoto, City Arts. Elevele de o şcoală de balet din Rwanda. Prima şcoală de dans apărută după genocid.

Fotograf: Luke Duggleby. 100,000 de călugări se roagă pentru pace în lume.

Un adolescent irlandez urlă la soldaţii britanici în perioada revoltelor din Irlanda de Nord.

Fotograf: Carol Guzy. Kosovo. Un băieţel este trecut prin gardul de sârmă ghimpată al unei taber de refugiaţi. Copilul le este înapoiat bunicilor săi.

Un soldat hrăneşte doi pui de pisică de doar două săptămâni pe timpul războiului din Coreea.

Fotografie: Soldier_Scott68 pe Reddit. Afganistan. O fetiţă ţine de mână un soldat american.

Fotografie: Life Magazine. Astronauta Anna Lee Fischer, pe coperta revistei Life în 1985. A devenit prima mamă în spaţiu.

Fotograf: Eric Lafforgue. O femeie din tribul Mursi ţine în mână revista Vogue pentru prima dată.

Fotografie: Humans Of Tehran. Adolescente din Teheran.

Fotografie: Evansville Courier & Press. Un pompier sălvează o fetiţă în SUA.

Fotografie: Александр Романов. Copii care trăiesc în interiorul Cercului Polar. Peninsula Tazov, Rusia.

Fotograf: Sam Grandgeorge. O fetiţă din Guatemala îşi ţine pisica strâns în braţe şi o acoperă cu fâşii din rochia ei albastră.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici