Weekendul la cinema | De la comedie până la dramă românească. Ce premiere rulează în cinematografe - VIDEO

Poveştile pentru copii sunt rescrise pentru un nou film de animaţie iar regulile societăţii sunt revăzute în două drame balcanice pentru ca istoriile pentru cei mari să aibă umor romantic şi eroism din război în premierele care ajung în cinematografele româneşti la jumătatea lunii noiembrie.

386 afișări
Imaginea articolului Weekendul la cinema | De la comedie până la dramă românească. Ce premiere rulează în cinematografe - VIDEO

Weekendul la cinema | De la comedie până la dramă românească. Ce premiere rulează în cinematografe - VIDEO

O animaţie care aduce pe ecrane una dintre cele mai cunoscute poveşti pentru copii, ”Cenuşăreasa şi prinţul misterios/ Cinderella and the Secret Prince” reia evenimentele celebre dar le întoarce pe dos. Cenuşereasa este cea care trebuie să îşi salveze acum prinţul, pe care o vrăjitoare l-a transformat într-un şoarece.

Povestea se poate spune şi aşa:

”Dumnezeu există şi numele lui e Petrunija/ Gospod postoi, imeto i' e Petrunija” e o poveste contemporană din Macedonia. O femeie iese învingătoare în concursul de Bobotează, când prinde crucea aruncată de preot în râu înaintea tuturor bărbaţilor dornici să îşi dovedească priceperea de înotători şi excesul de testosteron. Victoria ei provoacă o adevărată criză în comunitate şi toată lumea ajunfe să se confrunte într-o secţie de poliţie.

Fantezia cu aer de film românesc dar final ceva mai optimist arată aşa:

”Heidi”, filmul lui Cătălin Mitulescu, îi are în rolurile principale pe Gheorghe Visu, Cătălina Mihai şi Florin Zamfirescu. Pelicula spune povestea unui poliţist aflat în pragul pensionării care ajută o prostituată dată în urmăre.

Drama românească îşi desface:

”Last Christmas/ O nouă poveste de Crăciun” e filmul lui Paul Feig. Emilia Clarke, Emma Thompson, Henry Golding şi Michelle Yeoh sunt protagoniştii peliculei construite în jurul pieselor interpretate de George Michael.

Comedia romantică se întâmplă pe ritmurile care urmează:

”Midway/ Bătălia de la Midway”, în regia lui Roland Emmerich spune povestea unei celebre bătălii din Al Doilea Război Mondial, când piloţii şi marinarii americani s-au confruntat cu o flotă care îi depăşea numeric în Oceanul Pacific. În film joacă Woody Harrelson, Mandy Moore, Patrick Wilson şi Luke Evans.

Drama istorică se desfăşoară astfel:

”Marea provocare: Le Mans ’66/ The Grand Challenge: Le Mans '66” este un film de acţiune cu Christian Bale şi Matt Damon. Cei doi aduc pe ecran aventura designerului Carroll Shelby şi a şoferului Ken Miles care s-au confruntat cu birocraţia corporatistă, pentru a construi o maşină de curse revoluţionară pentru compania Ford.

Aventura automobilistică are următoarele repere:

”Poveşti de pe malul lacului: Iarnă la Marea de Stuf/ Lengemesék 2: Tél a Nádtengeren” este continuarea simpaticei animaţii maghiare lansate cu ani în urmă. Protagonistul este Vilkó, un băiat curajos, cu inima bună, care abia aşteaptă să devină străjer. Străjer devine însă doar acel tânăr al cărui păr verde se transformă în castaniu, în culoarea florii de stuf. După aventurile de primăvară şi vară ale uşureilor, poveştile ne prezintă acum evenimentele petrecute la Marea de Stuf pe timpul toamnei şi al iernii.

Problemele eroilor de animaţie decurg după cum urmează:

Taguri:
filme,
premiere,
cinema

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici