Will Smith ar putea juca în noul film al lui Quentin Tarantino

Actorul Will Smith ar putea juca în cel mai recent proiect cinematografic al regizorului Quentin Tarantino, un western a cărui acţiune se situează în perioada sclaviei, intitulat "Django Unchained".

178 afișări
Imaginea articolului Will Smith ar putea juca în noul film al lui Quentin Tarantino

Will Smith ar putea juca în noul film al lui Quentin Tarantino (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Din distribuţia filmului mai fac parte Samuel L. Jackson şi Christoph Waltz.

Potrivit unor surse apropiate regizorului, Tarantino ar vrea ca Smith să joace în acest film, dar nu i-a fost făcută o propunere oficială.

Deşi Smith a fost absent de pe marile ecrane din 2008, el este considerat încă un actor care poate asigura succesul unei producţii şi atrage oamenii în cinematografe.

"Django Unchained" este un film western al cărui personaj principal este un fost sclav care s-a aliat cu german, vânător de recompense, jucat de Waltz, cu scopul de a-şi salva soţia de pe plantaţia unui moşier malefic, Calvin Candie. Samuel L. Jackson ar urma să joace rolul sclavului moşierului, un expert în arta manipulării.

Filmul va fi distribuit în Statele Unite ale Americii de Weinstein Co., dar Tarantino discută cu alte studiouri partenere pentru a distribui pelicula la nivel international. Potrivit surselor, printre aceste studiouri se numără Universal, Sony, Paramount şi Warner Bros.

Potrivit surselor de pe piaţă, Smith şi reprezentanţii săi au primit scenariul filmului, care ar putea deveni controversat din cauza temelor pe care le tratează, printre care rasismul şi folosirea cuvântului "cioară".

Quentin Tarantino, în vârstă de 48 de ani, a expediat deja varianta finală a scenariului pentru acest film producătorilor de la Weinstein Company.

Se spune că filmul se inspiră atât din "Django", regizat în 1966 de Sergio Corbucci, dar şi din remake-ul japonez mai puţin ortodox al acestuia, regizat în 2007 de Takashi Miike, intitulat "Sukiyaki Western Django", în care Tarantino a avut o apariţie specială, în calitate de interpret al personajului Ringo.

Pentru "Django Unchained", Quentin Tarantino va colabora din nou cu Stacey Sher, producătoarea filmului "Pulp Fiction". Filmările vor debuta în această toamnă.

Deşi este acuzat de critici că trivializează şi estetizează violenţa, Quentin Tarantino este câştigătorul unui premiu Oscar şi al unui Palme d'Or, distincţii obţinute pentru filmul "Pulp Fiction" (1994). Remarcat încă de la debutul său regizoral, cu "Reservoir Dogs" (1992), Tarantino şi-a surprins de fiecare dată publicul graţie unor pelicule precum "Jackie Brown" (1994), "Kill Bill Vol. 1" (2003) şi "Kill Bill Vol. 2" (2004). Cel mai recent lungmetraj al său este "Ticăloşi fără glorie/ Inglorious Basterds", cu Brad Pitt în rolul principal, lansat la Festivalul de la Cannes 2009, nominalizat la opt premii Oscar şi devenit între timp şi un succes de box office. Acest film a avut încasări de 313,6 milioane de dolari pe plan mondial.

Will Smith, în vârstă de 42 de ani, a devenit celebru în anii 1980, atât ca rapper - sub numele The Fresh Prince -, cât şi ca actor, într-un popular serial de televiziune "Prinţul din Bel Air/ The Prince of Bel Air". Printre rolurile sale cele mai cunoscute sunt cele din lungmetrajele "Bărbaţii în Negru/ Men In Black", "Ziua Independenţei/ Independence Day", "Ali", pentru care a fost nominalizat la premiile Oscar, "În căutarea fericirii/ The Pursuit of Happyness" şi "Şapte suflete/ Seven Pounds".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici