Woody Allen, despăgubit cu 5 milioane de dolari

Woody Allen a primit cinci milioane de dolari drept compensaţie pentru folosirea neautorizată a imaginii sale în campania de publicitate a unui retailer american, pe care l-a dat în judecată, dar cu care a ajuns, până la urmă, la o înţelegere, informează Media Guardian.

9 afișări
Imaginea articolului Woody Allen, despăgubit cu 5 milioane de dolari

Woody Allen, despăgubit cu 5 milioane de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Regizorul a dat în judecată compania American Apparel pentru că aceasta i-a folosit imaginea, fără permisiune, în cadrul unei campanii publicitare.

Totuşi, în ziua în care Woody Allen trebuia să se prezinte la un tribunal din New York pentru audieri în cadrul procesului, el a acceptat o înţelegere cu American Apparel, urmând să renunţe la proces în schimbul unor compensaţii în valoare de cinci milioane de dolari.

Acordul, finalizat cu acordarea a numai jumătate din suma solicitată iniţial de Allen - îl scuteşte pe regizor de corvoada unui proces public.

În cadrul campaniei incriminate, American Apparel a folosit o secvenţă din filmul "Annie Hall", care i-a adus lui Allen premiul Oscar pentru cel mai bun regizor.

Iniţial, Woody Allen a cerut despăgubiri în valoare de 10 milioane de dolari din partea companiei, precum şi daune interese în valoare nespecificată deoarece compania i-a folosit imaginea şi afectat reputaţia. Avocaţii retailerului se pregăteau să-şi construiască apărarea pe argumentul că repercusiunile relaţiei lui Allen cu fiica sa adoptivă au fost mult mai dăunătoare pentru reputaţia acestuia decât utilizarea imaginii lui.

Dov Charney, magnatul de la American Apparel, a justificat utilizarea imaginii lui Allen ca un mod de a exprima metaforic discomfortul creat de procesele multiple de hărţuire sexuală prin care a trecut el şi compania. "Panourile aveau scopul de a inspira dialog. Nu aveau ca obiectiv să vândă haine", a spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici