Woody Allen i-a ales pe Cate Blanchett şi Alec Baldwin pentru următorul film al său

Regizorul american Woody Allen a anunţat, luni, distribuţia următorului său film, al cărui titlu nu a fost deocamdată ales, în care se remarcă actriţa Cate Blanchett, actorul de comedie Louis C.K. şi actorul Alec Baldwin.

158 afișări
Imaginea articolului Woody Allen i-a ales pe Cate Blanchett şi Alec Baldwin pentru următorul film al său

Woody Allen (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Woody Allen va filma această peliculă, în vara acestui an, la New York şi San Francisco. Este pentru prima dată când cunoscutul regizor american va filma la San Francisco, după debutul său regizoral din 1969 cu "Take The Money And Run", informează Reuters.

Cu acest proiect, Allen, în vârstă de 76 de ani, revine pe teritoriul american, după ce şi-a filmat ultimele trei lungmetraje la Londra, Paris şi Roma. Pentru proiectul turnat la Paris, "Midnight In Paris", Woody Allen a fost recompensat cu Oscarul pentru regie.

Deşi nu se cunosc detalii despre noul proiect cinematografic al regizorului american, distribuţia acestuia reprezintă un amestec de talente comice şi dramatice, precum actriţa britanică Sally Hawkins -cunoscută pentru rolul din "Happy-Go-Lucky", actorul Michael Emerson - starul din serialul "Lost" şi Peter Sarsgaard - cunoscut pentru rolul din "Green Lantern".

Într-o carieră care s-a întins de-a lungul a şase decenii, Woody Allen a regizat peste 40 de filme. Cineastul american joacă alături de Penelope Cruz şi Jesse Eisenberg în cel mai recent film al său, "To Rome With Love", care va avea premiera în Statele Unite pe 22 iunie.

Woody Allen, născut la New York, este unul dintre cei mai importanţi regizori de film, scenarişti şi actori americani. Allen scrie scenariile, regizează şi joacă în majoritatea filmelor sale. Sursele sale de inspiraţie sunt literatura, sexualitatea, filosofia, psihologia, identitatea evreiască, cinematografia europeană şi oraşul New York, unde s-a născut şi a locuit dintotdeauna. De la "Take the Money and Run", în 1969, Allen a realizat, în medie, un film pe an. Printre acestea s-au numărat filme devenite clasice precum "Annie Hall", "Manhattan" şi "Zelig", dar şi producţii mai puţin pretenţioase precum "Vicky Cristina Barcelona".

Cineastul american a fost recompensat în luna februarie cu premiul Oscar la categoria cel mai bun scenariu original pentru filmul "Miezul nopţii în Paris/ Midnight in Paris".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici