Zece lucruri pe care nu trebuie să le spui niciodată partenerului de viaţă

Orice persoană care se bucură de o comunicare deschisă şi onestă în cuplu nu ar trebui să spună întotdeauna tot ce îi trece prin minte, potrivit experţilor în lifestyle ai site-ului Excelle, care au alcătuit o listă cu zece lucruri ce nu trebuie spuse partenerului de viaţă, relatează shine.yahoo.com

886 afișări
Imaginea articolului Zece lucruri pe care nu trebuie să le spui niciodată partenerului de viaţă

Zece lucruri pe care nu trebuie să le spui niciodată partenerului de viaţă

Uneori, un simplu comentariu care pare complet inofensiv ar putea deveni supărător, incomod sau chiar iritant pentru partenerul de viaţă.

1. "Fostul meu partener făcea exact acelaşi lucru!"

Indiferent dacă este vorba de o asemănare plăcută (amândoi deschid uşa în faţa partenerei pentru a o lăsa să treacă înaintea lor) sau de o asemănare mai puţin plăcută (niciunul dintre ei nu face duş suficient de des), partenerul dumneavoastră de viaţă nu va dori niciodată să audă că seamănă cu fostul partener.

Doar nu doriţi ca actualul partener de cuplu să simtă că dumneavoastră îl comparaţi în permanenţă cu fostul partener. Actualul partener va crede că face toate celelalte lucruri din cuplu exact ca şi fostul iubit. În plus, el ar putea crede că încă mai aveţi sentimente pentru fostul partener.

În orice caz, un astfel de comentariu este dăunător pentru încrederea în propria-i persoană. Data viitoare când veţi mai experimenta acest sentiment de deja-vu, ar fi bine să îl ţineţi doar pentru dumneavoastră.

2. "Helen e însărcinată, dar să nu spui asta nimănui!"

Vă amintiţi acel episod din serialul de televiziune "Totul despre sex" în care Carrie i-a spus iubitului ei Aidan că Miranda era însărcinată, dar că nu are voie să-i spună lui Steve acest lucru? Aidan a fost extrem de supărat din acest motiv. Iubitul dumneavoastră nu doreşte să afle niciodată o informaţie care ar putea să-i provoace anumite probleme. Şi chiar dacă ar dori, nu ar trebui să i se comunice astfel de detalii.

Nu trebuie să îl împovăraţi cu secretul altcuiva. Iar dacă iubitul dumneavoastră va comite vreo indiscreţie legată de acest subiect, prietena dumneavoastră va fi extrem de supărată pe dumneavoastră, nu pe iubitul dumneavoastră.

Din acelaşi registru, el nu doreşte să afle despre infecţiile prietenei dumneavoastră, despre ciclul ei menstrual sau despre durerile ei abdominale. E şi aşa destul de rău pentru el faptul că trebuie să afle despre problemele dumneavoastră de acest gen.

3. "Atunci când vom fi căsătoriţi/ atunci când vom avea copii..."

E un lucru cât se poate de natural să aveţi fantezii legate de fericirea adusă de căsătorie şi de cei trei copii pe care îi veţi avea în viitor cu iubitul dumneavoastră. Uneori, însă, anumite femei aduc în discuţie aceste fantezii chiar în partea de început a relaţiei lor. Dacă nu doriţi să vă speriaţi partenerul pentru totdeauna, ar fi indicat să păstraţi aceste gânduri pentru dumneavoastră, cel puţin pentru perioada de început a unei relaţii.

Chiar dacă partenerul dumneavoastră fantasmează el însuşi despre cum va arăta viaţa de cuplu, probabil că nu va dori să audă deocamdată aceste gânduri descrise cu voce tare. Acest lucru este posibil doar dacă sunteţi absolut sigură că aveţi amândoi opinii identice despre căsătorie, copii şi viitorul relaţiei dumneavoastră.

4. "Crezi că e drăguţă?"

Când puneţi o astfel de întrebare, prietenul dumneavoastră ştie deja că nu va avea câştig de cauză, indiferent de maniera în care va răspunde. Dacă va spune "da", probabil veţi deveni geloasă şi vă veţi supăra pe el. Destul de des, femeile continuă acest interogatoriu incomod printr-o altă întrebare: "E mai drăguţă decât mine?", care, de regulă, nu face decât să înrăutăţească lucrurile şi mai mult.

Desigur, dacă el va răspunde "nu" (atunci când persoana în cauză este în mod cert foarte atrăgătoare), îl veţi acuza că este un mare mincinos. Vă veţi întreba ce alte lucruri vă ascunde, chiar şi atunci când îl asiguraţi dinainte că nu vă veţi supăra dacă va răspunde printr-un "da".

Dacă el va reuşi totuşi să vă convingă că a fost sincer când v-a mărturisit că nu o găseşte deloc atrăgătoare pe acea persoană, atunci riscaţi să vă întrebaţi dacă partenerul de viaţă are gusturi proaste şi dacă acestea nu se răsfrâng cumva şi asupra dumneavoastră.

5. "Sunt bine, nu am nimic" sau "Nu contează"

Faţa dumneavoastră spune deja totul. Ca şi faptul că nu aţi spus nimic în ultimele ore. Nici faptul că aţi aruncat telecomanda nu va reuşi să vă ascundă sentimentele. Cu toate acestea, atunci când partenerul de viaţă vă întreabă dacă vă simţiţi bine, îi răspundeţi că nu aveţi nimic. În acel moment, vă asigurăm că partenerului de cuplu îi va veni să îşi smulgă părul din cap.

Comportamentul pasiv-agresiv nu ajută pe nimeni. În primul rând, rataţi ocazia de a vă confrunta cu acel lucru care vă deranjează. Totodată, vă blocaţi frustrările în subconştient, iar acest lucru va genera alte probleme în viitor. Până când veţi realiza ce anume v-a deranjat cu adevărat, veţi fi supăraţi amândoi din cauza prea multor lucruri, care vă vor împiedica să purtaţi o conversaţie constructivă.

6. "Tocmai mi-a scăpat unul"

În mintea unui bărbat, femeile folosesc sala de baie doar pentru a face duş sau pentru a-şi reface machiajul. Ei ştiu foarte bine că se amăgesc astfel, însă nu doresc să descopere niciun indiciu de natură fizică, verbală sau olfactivă care să-i demonstreze contrariul.

Anunţându-l cu voce tare despre funcţiile fiziologice ale corpului dumneavoastră, partenerul nu va mai putea să dea vina pe câinele familiei. Dintr-o dată, riscaţi să deveniţi "unul dintre băieţi", şi nu în maniera sexy a "fetei care se uită cu bărbaţii casei la un meci de fotbal, bea bere cu ei, dar rămâne în continuare o prezenţă feminină".

Desigur, partenerul va trece peste acest incident. Chiar va râde de acest lucru din când în când. Însă, el ar fi preferat ca astfel de lucruri să nu se întâmple niciodată. Indiferent de cât de sensibil sau de insensibil la astfel de lucruri este iubitul dumneavoastră, ar fi bine totuşi să aşteptaţi să vă căsătoriţi mai întâi înainte de a-l dezgusta.

7. "Voi încerca orice lucru cel puţin o dată!"

Nu-i oferiţi speranţe deşarte partenerului de cuplu, decât atunci când sunteţi extrem de sigură de promisiunile pe care i le faceţi.

8. "Eşti sigur că te simţi bine?"
(Întrebare adresată în mod repetat. Chiar şi după ce partenerul v-a spus că se simte bine)

Uneori, femeile lasă garda jos atunci când partenerii lor sunt neobişnuit de liniştiţi. Ele vor cu obstinaţie să afle cauzele acestui comportament şi, adeseori, sunt absolut convinse că ele însele reprezintă cauza problemei. În realitate însă, de cele mai multe ori nu există niciun motiv anume.

Şi bărbaţii pot avea zile mai proaste, putând fi prost dispuşi, obosiţi, sau, pur şi simplu nu au chef de discuţii. Oricât ar fi de dificil de suportat această situaţie, femeile ar trebui să se abţină de la a încerca să rezolve această "problemă". Acordaţi-i partenerului spaţiul de care are nevoie şi găsiţi-vă o ocupaţie până când vă va spune el însuşi despre ce este vorba.

Întrebându-l în mod repetat ce îl supără, singurul răspuns onest pe care riscă să îl primească o femeie va fi: "Tu!".

8. "Îmi urăsc coapsele"

Dacă nu v-ar găsi atrăgătoare, nu ar mai fi cu dumneavoastră încă de la început. Expunându-vă astfel în faţa lui, riscaţi să păreţi nesigură pe sine şi, în caz că nu ştiaţi, bărbaţii urăsc acest lucru. Ca şi femeile, şi bărbaţii sunt atraşi de obicei de persoane care au încredere în sine.

Gândiţi-vă la acest aspect: v-aţi dori să trăiţi alături de un bărbat care vorbeşte tot timpul despre cât de mult îşi urăşte el gambele sau cât de mult a dat greş în propria-i carieră?

În plus, riscaţi să îi atrageţi atenţia asupra unor detalii pe care nici nu le remarcase înainte de acea discuţie. Nimeni nu vă priveşte corpul cu aceeaşi atenţie cum o faceţi dumneavoastră înşivă. Uneori, sunteţi cel mai înverşunat critic al propriei persoane şi ar fi indicat să evitaţi acest lucru.

10. "O urăsc pe mama ta"
(Afirmaţie valabilă şi pentru prietenii, fraţii, tatăl sau chiar câinele lui)

Dacă el iubeşte pe cineva sau ceva, nu trebuie să urâţi acea persoană sau acel lucru. Este foarte posibil să nu vă înţelegeţi întotdeauna perfect cu cineva din viaţa lui, însă încercaţi să daţi dovadă de diplomaţie în relaţia cu persoanele care contează pentru el. Încercaţi să fiţi open-minded în legătură cu aspectele pozitive pe care el le vede în acele persoane, chiar dacă acele aspecte nu vă sunt prea clare la început.

Poate că o anumită persoană este cel mai vechi prieten al său, o persoană cu care a fost coleg în şcoala generală, sau poate singura persoană care i-a fost alături în trecut, într-o perioadă în care a trecut prin momente dificile. Chiar dacă acea persoană are diverse carenţe de ordin comportamental, este foarte posibil să aibă un suflet mare.

În altă ordine de idei, dacă vă iubiţi mama, atunci ar trebui să aveţi încredere şi în judecata lui, în sentimentele lui pentru propria lui mamă.

Indiferent de ceea ce faceţi, nu îi cereţi niciodată să aleagă între cele două tabere. Dacă va fi obligat să aleagă între dumneavoastră şi mama lui, riscaţi să pierdeţi de fiecare dată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici