Zeci de jocuri video populare, interzise în Arabia Saudită după ce doi copii au murit

Zeci de jocuri video populare, printre care "Grand Theft Auto V", "Assassins Creed 2" şi "Witcher", au fost interzise în Arabia Saudită, după ce au murit doi copii, potrivit publicaţiei The Hollywood Reporter.

2462 afișări
Imaginea articolului Zeci de jocuri video populare, interzise în Arabia Saudită după ce doi copii au murit

Zeci de jocuri video populare, interzise în Arabia Saudită după ce doi copii au murit

Organismul care reglementează media în Arabia Saudită a anunţat că interzice 47 de jocuri video, pentru încălcarea legislaţiei în domeniu, fără a oferi detalii.

Măsura ar fi fost luată după ce doi copii s-ar fi sinucis, ei fiind încurajaţi să facă acest lucru în cadrul unui joc de pe reţelele de socializare online, "balena albastră", scrie The Hollywood Reporter.

Totuşi, agenţia de reglementare a media nu a oferit detalii despre presupusa legătură între aceste sinucideri şi jocurile video.

Jocul "balena albastră" presupune ca participanţii să îndeplinească o serie de sarcini, care se încheie cu sinuciderea lor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici