Zeci de spectacole de stradă, la FITS 2008

Festivalul Internaţional de Teatru din Sibiu, care a debutat, joi seară, va prezenta iubitorilor artei zeci de spectacole de stradă, transformând pieţele centrale şi parcurile din oraş în adevărate scene.

18 afișări
Imaginea articolului Zeci de spectacole de stradă, la FITS 2008

Zeci de spectacole de stradă, la FITS 2008 (Imagine: www.sibfest.ro)

În următoarele zece zile, trupe de acrobaţi, efecte pirothenice, personaje – gigant, parade de stradă, instalaţii, dansatori şi muzicieni din întreaga Europa vor invada Sibiul. Zeci de spaţii neconvenţionale vor deveni locuri în care artiştii îşi vor dovedi măiestria.

În cadrul ediţiei din acest a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu vor fi prezente 16 companii a căror specializare este divertismentul de stradă.

Primii care vor deschide seria spectacolelor de stradă vor fi artiştii de la Xarxa Teatre, una dintre cele mai importante companii de acest gen din Spania. Cei 17 artişti vor susţine în perioada 30 mai – 1 iunie, în Piaţa Mare, trei spectacole extrem de interesante. Primul, "Veles e Vents", a fost conceput în anul 1994 şi a fost prezentat pentru prima dată cu ocazia inaugurării tunelului care leagă Franţa de Marea Britanie. Spectacolul combină efecte de lumini cu muzica mediteraneana originală, compusă special pentru această reprezenţaţie, cu actori, cu muzicieni şi focuri de artificii care vor fi lansate pe tot parcursul reprezentaţiei. Ultimele două, "El foc del mar" şi „Nit Magica”, recreează tradiţii şi obiceiuri populare mediteraneene pe care cei de la Xarxa le-au teatralizat, prezentându-le în limbajul specific companiei, cel stradal.

După ce au deschis Jocurile Olimpice de la Barcelona (1992), Cupa Mondială din 1998, ediţia din 2003 a Turului Franţei şi au dat tonul manifestărilor culturale din Luxemburg în anul 2007, Plasticiens Volants vin la Sibiu pentru ediţia jubiliară a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

În zilele de 4, 6 şi 8 iunie, personaje gigantice de poveste vor prinde viaţă în centrul Sibiului cu ajutorul heliului. Talentaţii artişti francezi îşi vor demonstra măiestria în dirijarea unor structuri gonflabile imense, "însufleţite" de peste 600 de metri cubi de heliu, într-un spectacol conturat in jurul publicul, un spectacol de lumini şi muzică, din care nu lipsesc efectele pirothehnice.

"A Midsummernightstree", un spectacol de varietăţi cu acrobaţi, dansatori şi muzicieni, având ca scenă un copac, “Artemis Productions” din Marea Britanie care îşi vor susţine reprezentaţia pe picioroange, “D’Irque & Fien” din Belgia, care combină tehnici uimitoare de circ cu eleganţă teatrală, vor face deliciul publicului până în 8 iunie, când se va pune capăt ediţiei 2008 a FITS.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici