Ziua Ajutorului Umanitar: Clipul filmat de Beyonce la ONU a atras un miliard de mesaje de sprijin - VIDEO

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a primit peste un miliard de mesaje de sprijin, pe internet, cu ocazia Zilei Mondiale a Ajutorului Umanitar, graţie unei campanii patronate de cântăreaţa americană Beyonce, au anunţat, duminică, reprezentanţii acestei instituţii.

830 afișări
Imaginea articolului Ziua Ajutorului Umanitar: Clipul filmat de Beyonce la ONU a atras un miliard de mesaje de sprijin - VIDEO

Beyonce la ONU (Imagine: www.beyonce.com)

Cântăreaţa americană a înregistrat videoclipul piesei "I was here", un cover după un cântec făcut celebru de Diane Warren, la sediul ONU, pentru o campanie, lansată pe 2 august (www.whd-iwashere.org), de sensibilizare a oamenilor faţă de munca depusă de organizaţiile umanitare din lumea întreagă.

"Ediţia din 2012 a Zilei Mondiale a Ajutorului Umanitar este istorică pentru reţelele de socializare, întrucât am primit peste 1 miliard de mesaje de speranţă", se afirmă într-un comunicat emis de ONU.

Numărul de mesaje a "explodat" după difuzarea videoclipului turnat de Beyonce, iar Valerie Amos, secretar adjunct al ONU pentru Afaceri Umanitare, a ţinut să salute "eforturile remarcabile" depuse de artistă pentru această cauză.

Această Zi Mondială a Ajutorului Umanitar a fost instaurată în 2008, pentru a comemora atentatul din 19 august 2003 de la sediul ONU din Bagdad, în urma căruia au murit 22 de angajaţi ai Naţiunilor Unite, inclusiv trimisul special al ONU în Irak Sergio Vieira de Mello.

Beyonce Knowles a devenit celebră la sfârşitul anilor '90 în calitate de membră a trupei Destiny's Child, unul dintre grupurile feminine cu cele mai mari vânzări de discuri din lume. În 2003, în timpul unei pauze din cariera trupei Destiny's Child, Beyonce a lansat primul ei album solo, intitulat "Dangerously in Love". Beyonce este una dintre cântăreţele recompensate cu cele mai multe premii Grammy, primind 16 astfel de trofee - trei ca membră a grupului Destiny's Child şi alte 13 în calitate de artistă solo. De asemenea, Beyonce a jucat în filme precum "Dreamgirls" (2006) şi "Cadillac Records" (2008).

Beyonce este căsătorită cu rapperul Jay-Z şi a devenit mamă pe 7 ianuarie, când a născut-o pe Blue Ivy Carter.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici