Ziua în care omul a cucerit cerul. Premiera din 1783

  • Jean-François Pilâtre de Rozier şi François Laurent d'Arlandes au scris istorie pe 21.10.1783
  • Au fost primii oameni care au zburat cu un balon cu aer cald
  • Balonul a fost creat de fraţii Jacques-Etienne şi Joseph-Michel Montgolfier
527 afișări
Imaginea articolului Ziua în care omul a cucerit cerul. Premiera din 1783
Astăzi se împlinesc 237 de ani de la momentul în care oamenii au zburat prima dată.
 
Dacă în prezent e ceva normal să zbori, acum două secole părea imposibil. Au făcut-o însă un fizician francez şi un marchiz. Pe 21 noiembrie 1783 ei au zburat cu un balon cu aer cald pe o distanţă de 9 kilometri timp de 25 de minute. Altitudinea maximă la care au ajuns a fost de 900 de metri.
 
Tot Parisul a ieşit în stradă să asiste la momentul istoric.
 
Reuşita din acea zi a fost depăşită la 89 de ani distanţă când un balon cu aer cald a ajuns până la o altitudine de 10 mii 90 de metri. A fost făcut şi un film despre acel moment cu Felicity Jones şi Eddie Redmayne în rolurile principale.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici