Ziua porţilor deschise la primul cinematograf digital din România, pe 30 octombrie

Bucureştenii vor putea vizita primul cinematograf digital din România, The Light Cinema, pe 30 octombrie, cu o zi înainte de lansarea oficială.

561 afișări
Imaginea articolului Ziua porţilor deschise la primul cinematograf digital din România, pe 30 octombrie

Ziua porţilor deschise la primul cinematograf digital din România, pe 30 octombrie (Imagine: www.libertycenter.ro)

Proiecţiile propriu-zise în cinematograf vor începe pe 31 octombrie. În ziua dinaintea lansării, publicul va putea vizita spaţiile cinematografului în cadrul unui program special.

"Pe 30 octombrie este ziua porţilor deschise la The Light. Aşteptăm publicul să ne viziteze şi să vadă care este propunerea noastră de cinema, care este conceptul The Light. Toate sălile vor fi deschise publicului, iar pe ecrane vom avea proiecţii digitale, care vor arăta spectatorilor care sunt atuurile tehnologiei digitale în ceea ce priveşte calitatea imaginii şi a sunetului unui film. (...) Suntem pregătiţi să oferim publicului un nou concept de petrecere a timpului liber, care integrează într-un tot o experienţă cinematografică de excepţie, cu momente de relaxare în spaţiile luxoase de tip lounge", a declarat John Sullivan, partener The Light.

Complexul The Light este inclus în cel mai nou mall bucureştean, The Liberty Center, care îşi va deschide în curând porţile. Cele şapte săli de cinematograf, care dispun de facilităţi de proiecţie digitală 3D, au o capacitate totală de 1.200 de locuri.

Investiţia totală în complexul The Light a fost de 6 milioane de euro, dintre care 1 milion de euro în echipamente.

Dotările 3D cu care vor fi echipate sălile oferă posibilitatea de a prezenta filme variate, cu accent pe festivaluri de profil, dar şi un spectru larg de tipuri de divertisment, de la concerte live, operă şi spectacole de modă, până la meciuri de fotbal şi curse de Formula 1.

Totodată, cinematografele The Light vor pune la dispoziţia vizitatorilor o serie de spaţii de relaxare, de tip lounge, fiecare cinematograf urmând să dispună de propriul bar. De asemenea, vor putea fi organizate întâlniri în cele două săli de conferinţe special amenajate, cu tehnologii dezvoltate special în acest sens.

The Light este rezultatul viziunii a doi parteneri, John Sullivan şi Keith Pullinger, care, după o bogată experienţă în domeniul cinematografiei în Europa, Australia şi Asia, au decis să fondeze în România primul cinematograf dotat cu echipament digital pentru fiecare sală, având, în acelaşi timp, capacitatea de a proiecta filme în tehnica 3D.

Complexul se întinde pe 4.000 de metri pătraţi şi a fost conceput de compania de arhitectură Douglas Wallace. În primele săptămâni, în complexul The Light vor rula filme precum "Hellboy II", "Eagle Eye", "Kung Fu Panda" şi "Wanted".

La cinematograf va fi practicată o politică specială de preţuri, cu reduceri pentru familiile cu copii şi pentru clienţii fideli. Familiile cu doi sau trei copii vor avea reduceri de până la 40 la sută.

Spectatorii îşi pot cumpăra bilete online pe www.thelightcinemas.ro.

De altfel, cea de-a 18-a ediţie a Festivalului de Film DaKino, care se desfăşoară între 25 şi 29 noiembrie, va avea loc în sălile din cinematografele The Light.

Un alt cinematograf The Light urmează să fie deschis, curând, în Tiago Mall din Oradea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici