"Ziua porţilor deschise", matinală la Cotroceni

"Ziua porţilor deschise" a debutat matinal, duminică, la Palatul Cotroceni, un grup de aproximativ 30 de persoane fiind prezent încă de la ora 8.00 la reşedinţa oficială a preşedintelui României.

127 afișări
Imaginea articolului "Ziua porţilor deschise", matinală la Cotroceni

"Ziua porţilor deschise", matinală la Cotroceni (Imagine: www.presidency.ro)

Organizatorii au amenajat la intrarea în Palat un coridor de acces pentru evitarea aglomeraţiei, au instalat un filtru de control, iar un echipaj al Ambulanţei este prezent pentru eventuale cazuri medicale de urgenţă.

Încă de la prima oră pe porţile Palatului au intrat vârstnici, dar şi familii tinere sau grupuri de copii de la ciclul primar însoţite de învăţători.

Unii vizitatori au fost trimişi însă acasă, pentru că îşi uitaseră actele de identitate.

Odată cu trecerea timpului numărul de persoane dornice de a participa la "Ziua porţilor deschise" a crescut.

Traseul stabilit de organizatori cuprinde aleile din curtea interioară, holul principal, saloanele şi Sala Unirii (incinte unde se desfăşoară activiţăţi curente ale preşedintelui ca primiri de omologi străini, depuneri de jurăminte, acordări de distincţii sau consultări politice), biblioteca, sala de teatru, grădina, Muzeul Cotroceni.

De altfel, Muzeul Cotroceni a fost vizitat în "Noaptea Muzeelor" (sâmbătă spre duminică) de aproape 6000 de persoane.

Administraţia Prezidenţială a anunţat, duminică după-amiază, că până la ora 17.00, pe la Palatul Cotroceni trecuseră peste 20.000 de vizitatori, în cadrul acţiunii "Ziua porţilor deschise".

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, duminică, în jurul orei 15.25, la Palatul Cotroceni şi s-a întreţinut cu persoanele care vizitau Palatul.

Preşedintele declarase că programul de vizitare al Palatului se va prelungi până la ora 24.00, cu patru ore mai mult decât era prevăzut iniţial, datorită interesului publicului pentru această acţiune.

Vizitatorii au început să sosească la Palatul Cotroceni - reşedinţa oficială a preşedintelui - încă de dimineaţă, un vârf al prezenţei înregistrându-se în jurul prânzului.

La orele amiezii, când temperatura era ridicată, afluxul de persoane a scăzut, însă începând cu ora 17.00, odată cu scăderea temperaturii, numărul de vizitatori a început din nou să crească, în prezent formându-se din nou cozi la intrare.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici