Video Ziua tuturor recordurilor, de la băi de şerpi la salturi pe picioroange

Peste o sută de mii de persoane au încercat, joi, de Ziua Mondială a Recordurilor, să bată recordurile bizare sau extraordinare înscrise în Guinness Book, de la băi de şerpi, la sărituri pe picioroange şi săruturi cu şerpi cu clopoţei, transmite AFP

2 afișări

Peste o sută de mii de persoane din lume au participat la această Zi Mondială a Recordurilor, organizată de celebra Guinness Book.

În Germania, o clopotniţă din secolul al XV-lea a fost proclamată cea mai înclinată clădire din lume. Clopotniţa, înaltă de 27 de metri, situată în satul Suurhusen (nordul Germaniei), are o înclinaţie de 5,19 grade, faţă de 3,97 grade cât are celebrul turn din Pisa, Italia.

La Londra, Manjit Singh nu a reuşit, în schimb, să bată recordul de viteză la tractarea cu urechile a unui autobuz supraetajat: candidatul a renunţat cu 10 metri înainte de linia de sosire.

În Statele Unite, Ashrita Furman a bătut recordul la cel mai mare număr de sărituri pe picioroange, în timp ce texanul Jackie Bibby a stat 45 de minute într-o cadă, alături de 87 de şerpi cu clopoţei şi şi-a depăşit astfel propriul record.

În Statele Unite s-a încercat stabilirea unor noi recorduri, printre altele, la cel mai mare număr de mere tăiate într-un minut cu o sabie de samurai şi la cel mai mare număr de cobre sărutate.

Australia a prezentat cei mai mari chiloţi din lume, în timp ce în Africa de Sud a fost prezentat cel mai lung lanţ de sutiene.

Braseria Guinness a lansat Cartea Recordurilor în 1955 pentru a putea tranşa disputele între clienţii săi consumatori de alcool.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici