Zoologul şi vedeta TV Jim Fowler, care a jucat în "Seinfeld", a murit

Zoologul american Jim Fowler, celebru pentru documentarul "Wild Kingdom" şi apariţia în serialul "Seinfeld", a murit la vârsta de 89 de ani, relatează tmz.com.

1052 afișări
Imaginea articolului Zoologul şi vedeta TV Jim Fowler, care a jucat în "Seinfeld", a murit

Zoologul şi vedeta TV Jim Fowler, care a jucat în "Seinfeld", a murit la vârsta de 89 de ani

Decesul, care a avut loc pe 8 mai, a fost confirmat de familia acestuia.

Jim Fowler s-a născut în 1930, în oraşul Albany din statul american Georgia. Activitatea sa profesională a început într-un sanctuar pentru păsări răpitoare din statul american Florida, iar celebritatea a venit odată cu intrarea în lumea televiziunii.

Cariera sa de pe micul ecran a început în 1963, când a devenit coprezentator al documentarului "Wild Kingdom", difuzat iniţial de postul de televiziune NBC. Între 1985 şi 1988, el a fost singura gazdă a emisiunii, după moartea colegului său, Marlin Perkins. O nouă versiune a proiectului său a fost difuzată între 2002 şi 2011 pe canalul de televiziune Animal Planet.

În 1988, zoologul a devenit corespondent pe tema animalelor sălbatice al producţiei "The Today Show", de pe postul de televiziune NBC. El a fost un invitat regulat al emisiunii "The Tonight Show with Johnny Carson", difuzată de acelaşi canal de televiziune american.

În 1997, Fowler a apărut într-un episod al ultimului sezon al serialului "Seinfeld". Prezenţa sa a rămas celebră în rândul fanilor datorită momentului în care uliul său l-a atacat pe personajul George Costanza (interpretat de Jason Alexander), care ţinea în mână o veveriţă. În acelaşi an, el a fost angajat ca expert pe tema animalelor sălbatice pentru postul de televiziune Animal Planet.

În 2000, acesta şi-a lansat propria producţie, "Jim Fowler's Life in the Wild".

Deşi a devenit celebru pentru apariţiile televizate alături de păsări de pradă, Jim Fowler era extrem de dedicat animalelor. Pe site-ul dedicat emisiunii sale, "Mutual of Omaha's Wild Kingdom", zoologul este descris ca fiind dedicat educării publicului cu privire la speciile sălbatice din lume şi la felul în care poate fi protejat mediul înconjurător.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici