COM: Oferta lui Predoiu, departe de a rezolva problemele de la DNA

Oferta ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, privind numirea Monicăi Şerbănescu în locul lui Daniel Morar la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie minimalizează importanţa instituţiei, iar în încercarea de a scăpa elegant de şeful DNA a gafat managerial lamentabil.

10 afișări
Imaginea articolului COM: Oferta lui Predoiu, departe de a rezolva problemele de la DNA

COM: Oferta lui Predoiu, departe de a rezolva problemele de la DNA

Numele Monicăi Şerbănescu nu spune nimic celor din lumea juridică, în timp ce Daniel Morar, deşi criticat, are o anumită greutate în anumite medii care nu trebuie ignorate, ci cultivate.

Pe de altă parte, replica lui Daniel Morar denotă ignorarea ministrului Justiţiei, dar şi a unei reacţii din interiorul DNA, de la care Comisia Europeană are aşteptări, mai ales că a cerut în mod expres stabilitate instituţională. Astfel, s-a dovedit că nici postul de Înalt reprezentant al României la Bruxelles, înfiinţat cu dedicaţie, nu-l tentează pe Morar şi cu atât mai puţin acela de număr doi al instituţiei pe care a condus-o timp de trei ani.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat, luni, că propune pentru şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie pe procurorul Monica Şerbănescu, iar pe Daniel Morar pentru postul de Înalt Reprezentant al Ministerului Justiţiei la Bruxelles sau pentru cel de adjunct al DNA.

"Domnul Daniel Morar nu ia în calcul niciuna dintre propunerile care îl vizează, conţinute în declaraţia ministrului Justiţiei", se arată într-un comunicat al Biroului de presă al DNA.

Mai mult, sursa citată notează că Daniel Morar a aflat din presă de propunerea ministrului Justiţiei de înlocuire a sa din funcţie cu fosta consilieră a fostului procuror general al lui Ilie Botoş, Monica Şerbănescu, care nu se bucură de o imagine prea bună în rândul colegilor săi din Ministerul Public.

CV-ul Monicăi Şerbănescu este impresionant, dacă ar fi să ne luăm după numeroasele cursuri urmate, dar din păcate nu poate rezolva problemele interne, de imagine sau de altă natură ale DNA.

Mingea se află acum la Traian Băsescu, cel care va decide asupra numirii lui Şerbănescu.

(Comentariu realizat de Lucia Efrim, eveniment@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici