FOCUS: Steaua şi Victoria Brăneşti îşi dispută Stadionul Gloria din Buzău

Cluburile Victoria Brăneşti, în liga secundă în acest moment, dar cu mari şanse de promovare, şi Steaua Bucureşti, căruia MApN i-a reziliat contractul de folosire a arenei din Bulevardul Ghencea, se luptă pentru a evolua din sezonul viitor pe Stadionul Gloria din Buzău.

46 afișări
Imaginea articolului FOCUS: Steaua şi Victoria Brăneşti îşi dispută Stadionul Gloria din Buzău

FOCUS: Steaua şi Victoria Brăneşti îşi dispută Stadionul Gloria din Buzău

Stadionul Gloria se află în proprietatea Primăriei Buzău şi a fost dat, până acum, în folosinţă gratuită clubului local Gloria, din Liga a II-a. Totodată, Primăria deţine acţiuni la Gloria Buzău.

Florea Androne, consilierul din cadrul Primăriei Buzău, afirmase, cu aproximativ două luni în urmă, că autorităţile locale buzoiene sunt de acord să găzduiască partidele din Liga I ale Victoriei Brăneşti, în cazul în care gruparea ilfoveană va promova în Liga I. "Suntem de acord ca echipa Victoria Brăneşti să evolueze în meciurile de pe teren propriu la Buzău. Trebuie să facem nişte calcule şi să vedem despre ce cheltuieli este vorba", spunea atunci consilierul.

Însă, după ce MApN i-a reziliat contractul de închiriere a Stadionului Steaua, şi echipa patronată de Gigi Becali vrea să joace la Buzău, tot pe "Gloria", ceea ce a nemulţumit clubul din Brăneşti. "Contractul nostru intră în vigoare de la 30 mai. Gloria Buzău nu poate semna o înţelegere cu Steaua Bucureşti atât timp cât are contract cu noi", a declarat directorul sportiv al clubului Gloria Brăneşti, Alin Buzărin, pentru MEDIAFAX.

În schimb, surse din cadrul Primăriei Buzău au precizat, pentru MEDIAFAX, că între cele două părţi nu există niciun contract semnat: "Nu există niciun contract semnat. Există doar o hârtie trimisă de clubul Gloria Buzău la Departamentul de Licenţiere din cadrul FRF, în care se specifică că este de acord cu găzduirea meciurilor formaţia Victoria Brăneşti în sezonul viitor. Urma ca cele două părţi să se întâlnească şi să trateze găzduirea echipei din Brăneşti".

Oficialii buzoineni ar dori să împace ambele părţi, punându-le la dispoziţie stadionul. Astfel, vicepreşedintele clubului Gloria Buzău, Marian Dorobanţu, a afirmat, pentru MEDIAFAX, că arena din Buzău poate găzdui meciurile ambelor echipe, Steaua Bucureşti şi Victoria Brăneşti. "Am auzit de interesul Stelei de a juca la Buzău. De asemenea, Victoria Brăneşti doreşte să evolueze pe terenul nostru dacă promovează în Liga I. Stadionul din Buzău are toate condiţiile necesare şi poate găzdui ambele formaţii, dar va trebui aranjat programul ediţiei viitoare", a declarat Dorobanţu.

Ministerul Apărării Naţionale a precizat, miercuri, într-un comunicat, că FC Steaua a întârziat plata chiriei pentru Stadionul Steaua cu peste 60 de zile şi conform înţelegerii dintre cele două părţi, contractul este reziliat automat. Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, l-a acuzat pe ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, că a mărit chiria la Stadionul Steaua şi a precizat că îşi doreşte să mute echipa Steaua pe o altă arenă, cel mai probabil la Buzău.

Directorul Departamentul Licenţiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, Viorel Duru, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că FC Steaua trebuie să prezinte până la 31 mai un contract pentru un stadion licenţiat pentru Liga I şi Liga Europa, în caz contrar punându-se "problema nelicenţierii".

Cu patru etape înainte de finalul sezonului, Victoria Brăneşti ocupă primul loc în clasamentul Seriei I din Liga a II-a, cu 61 de puncte şi un meci mai puţin disputat, fiind urmată de Sportul Studenţesc şi Petrolul Ploieşti, ambele cu câte 59 de puncte. Stadionul din Brăneşti nu corespunde normelor FRF pentru a găzdui meciuri din Liga I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici