Interviul integral | Marius Tucă Show. Nicu Alifantis: Cred că ne-am cam tot bătut joc de libertate şi cel mai tare ne-am bătut joc de noi

Nicu Alifantis a povestit marţi, la Marius Tucă Show, care au fost întâmplările şi oamenii care l-au marcat în ultimii 30 de ani. Artistul a mărturisit că i-ar fi plăcut ca această perioadă să treacă altfel pentru sine, astfel încât să nu considere pierdute cele trei decenii trecute din 1989 încoace.

1079 afișări

Anul ăsta trebuie să fac pe Moş Crăciun, te-ai prins? De aia mi-am lăsat barbă

Nicu Alifantis: Nu ninge anul ăsta în decembrie. Ştiu eu precis.

Marius Tucă: De ce l-oi fi invitat, Dumnezeule, de ce l-oi fi invitat, cu ce am greşit să-l invit.

Nicu Alifantis: Ţi-am zis, trebuia să inviţi pe altcineva.

Marius Tucă: Cică ai dreptate, uite ce spun colegii, că în decembrie nu ninge în Bucureşti. Atât îţi trebuie, să nu ningă în decembrie.

Nicu Alifantis: Nu ninge.

Marius Tucă: Te spun Ancăi, să ştii.

Nicu Alifantis: Nu ninge, crede-mă.

Marius Tucă: Te spun Ancăi şi fetelor şi vezi că eşti şi bunic, nu mai ţine cu… Adică trebuie să fii mai bun pentru că eşti bunic, pentru că s-a făcut 50 de ani de Decembre.

Nicu Alifantis: Fii atent. Anul ăsta trebuie să fac pe Moş Crăciun, te-ai prins? De aia mi-am lăsat barbă.

Marius Tucă: Breaking news, repede. Breaking news acum la Mediafax şi Smart TV.

Nicu Alifantis: Nu, ce breaking. Nu, că văd ăia mici.

Marius Tucă: Păi  văd că nu se uită.

Nicu Alifantis: Ba şi dacă se uită?

Marius Tucă: Nu, nu, nu. Şi-a lăsat barbă pentru că vine Crăciunul şi este bunic, înţelegeţi de ce, ca să nu dăm toată informaţia.

Nicu Alifantis: Dublu bunic, te rog.

Marius Tucă: Dublu bunic. Păi, imediat, o să am o propunere indecentă pentru tine să scoţi un album, şti că sunt cu ideile, îţi dau idei, care să se cheme ”Bunicul” în care să fie cântece de leagăn. Toate cântecele că ai.

Nicu Alifantis: Numai cântece de leagăn? Aia chiar aş vrea să văd şi eu, discul ăla…

Marius Tucă: Nu ai numai cântece de leagăn, că Piaţa Romană nu-i un cântec de leagăn, nu am făcut eu cuibul ăla de poezie, ca să nu zic de nebunii în Piaţa Romană ca să scot…

Nicu Alifantis: Se deduce vreo nebunie din poezie?

Marius Tucă: Păi da, că erau prietenii care cântau şi beau, că se aude cum beau băuturi alcoolice.

Nicu Alifantis: Nu se beau băuturi alcoolice în Piaţa Romană.

Marius Tucă: Şi se fuma?

Nicu Alifantis: În primul rând că nu … Vă rog frumos, da?

Marius Tucă: Rectific după aia. De ce zici Bu-Nicu, Cântece de leagăn, pentru cei doi…

Nicu Alifantis: Deci o plictisoşenie mai… În primul rând că adorm în studio…

Marius Tucă: Stai liniştit că o să fiu eu pe lângă tine. Câte cântece de leagăn ai?

Nicu Alifantis: Unul de băieţi, unul de fete şi ăla în machedonă, în aromână şi, în general, cam toate ale mele sunt de leagăn că sunt din alea, bălăduţe triste.

Marius Tucă: Hai lasă acum cu bălăduţele. Deja am făcut un disc…

Nicu Alifantis: Zău că da, pe cuvântul meu, toată lumea adoarme. Eu mă uit în concert disperat dacă mai văd pe vreunul treaz…

Marius Tucă: Deja am făcut un disc, Bunicu’, cu cântece de leagăn. După aia ne întoarcem la aromânii din familia ta şi la grecii din familia ta, că de aia te cheamă Alifantis, ce bine să mă fi chemat şi pe mine cu is, altceva era.

Nicu Alifantis: Da, măi, dar tu te-ai născut la Caracal, acolo de unde greci.

Marius Tucă: Alifantis, totuşi să ne păstrăm, să păstrăm un echilibru al emisiunii, că sunt foarte dur ca realizator. Hai să… E vocea ta asta din 2019?

Nicu Alifantis: E live, se şi văd toate acolo.

Marius Tucă: Poate mai frumos că vedem vocea de atunci şi vocea de acum. Apropo, ai fost într-o voce de zile mari săptămâna trecută la Metropolis, vom vorbi. Hai să vedem clipul.

(Video Alifantis 2019)

Marius Tucă: O ediţie cu totul specială, având în vedere că vorbim despre 50 de ani de decembrie, împliniţi acum, George Bacovia şi Nicu...

Nicu Alifantis: 50 de ani peste decembrie.

Marius Tucă: 50 de ani peste decembrie, George Bacovia şi Nicu Alifantis, un prieten mi-a trimis deja link-ul cu muzeul, casa memorială până la urmă, e muzeu, casă memorială George Bacovia, e de vizitat că nu mai avem timp să facem nimic, cu atât mai puţin să  vizităm case memoriale. Uite mi-ar plăcea la un moment dat să ajung să văd casa lui George Bacovia. Aşadar ceea ce vă spuneam mai devreme este acest pachet, acest dar excepţional, aş vrea să îi fac în fiecare zi... uite şi mă gândesc să iau 10 pentru emisiunile care au mai rămas pe decembrie, că avem, cred că o să mai avem măcar...

Nicu Alifantis: Ce aveţi 10 emisiuni?

Marius Tucă: 10 emisiuni facem, păi noi suntem profesionişti domnule Alifantis şi o să cumpăr 10 şi celor care ne urmăresc şi răspund la o întrebare simplă o să le facem cadou pentru Crăciun un astfel de album. Aşadar decembrie 50, Bacovia  Alifantis, aceşti autori minunaţi pentru ce înseamnă cântecul decembrie şi pentru că tot suntem la momentul să ascultăm, să vedem, hai să ascultăm, vă rog să dăm şi prima înregistrare din 1975 a cântecului decembrie şi după aceea vom vorbi despre spectacol, ai spectacol când zilele astea?

Nicu Alifantis: Sâmbătă.

Marius Tucă: La Metropolis?

Nicu Alifantis: Sala Metropolis la ora 19:00.

Marius Tucă: Sâmbătă la Metropolis, al doilea spectacol dedicat aş putea spune, sau în armonie cu ...

Nicu Alifantis: Au fost cerinţe multe la acel din 6, la spectacolul oficial de lansare şi m-am gândit că mă rog, poate nu ar fi rău să mai prindă şi cei care...

Marius Tucă: Unde poate să găsească bilete dacă mai sunt bilete.

Nicu Alifantis: alifantis@alifantis.ro.

Marius Tucă: alifantis@alifantis.ro puteţi găsi bilete, teatrul Metropolis ora 19:00, ziua?

Nicu Alifantis: 14 decembrie.

Marius Tucă: 14 decembrie, aşa că mai avem... haideţi să ascultăm şi prima înregistrare audio a cântecului decembrie, vă rog.  Da, m-a surprins foarte tare înregistrarea asta din 1975, vocea foarte tânără, crudă...

M-a marcat foarte tare moartea bunicii şi din clipa aia am refuzat să mai vorbesc în aromână şi în greacă

Nicu Alifantis: Da, groaznic.

Marius Tucă: Nu e groaznic.

Nicu Alifantis: Ba da e...

Marius Tucă: Şi cu la, la, la şi cu asta nu e groaznică, e interesantă, chiar e interesantă. Dar m-a surprins foarte tare trebuie să recunosc. Spune-mi te rog ce curge prin sângele tău? De unde vine sângele tău albastru?

Nicu Alifantis: De la Dunăre de acolo.

Marius Tucă: Ai greci? Cine au fost?

Nicu Alifantis: Tata grec, mama machedoancă.

Marius Tucă: Deci grec şi machedoancă, nu ai vorbit nici greaca nici aromâna.

Nicu Alifantis: Ba da, când eram mic până pe la vreo 7 ani am vorbit în casă, se vorbea. După aia s-a prăpădit bunica din partea mamei şi chiar ea era zbir acolo şi întreţinea toate lucrurile astea, cu tradiţiile, cu obiceiurile, cu limba. La noi se vorbea curent în casă  şi greacă şi aromâna, machedonă. Cert este că după aia pe mine m-a marcat foarte tare moartea bunicii şi din clipa aia am refuzat să mai vorbesc în aromână şi în greacă.

Marius Tucă: Şi în greacă şi în aromână, dar acuma îţi mai aduci aminte? Nu.

Nicu Alifantis: Aşa...

Marius Tucă: Dar pe atunci vorbeai, copil fiind vorbeai cele două limbi?

Nicu Alifantis: Da.

Marius Tucă: Dar şi limba română.

Nicu Alifantis: Noi când ieşeam la joacă vorbeam româneşte ca să ne înţelegem cu cei de pe stradă.

Marius Tucă: Acasă vorbeaţi greacă şi aromână.

Nicu Alifantis: Numai.

Marius Tucă: Incredibil şi ai refuzat din momentul în care s-a prăpădit...

Nicu Alifantis: Da când s-a prăpădit bunica am refuzat să mai vorbesc. M-a marcat nu ştiu, cert e că din clipa aia nu am mai vrut, sigur că îmi pare rău acuma, dar asta este. E bine pentru...

Marius Tucă: Cu atât mai puţin nu te-ai gândit vreodată să compui în limba greacă sau în aromână?

Nicu Alifantis: Nu, am făcut-o tot acum la bătrâneţe, aveam aşa o părere de rău, o remuşcare.

Marius Tucă: Mi-ai zis la un moment dat o poveste legată de  casa în care ai copilărit şi ai vrut să faci o casă memorială, că tot vorbeam despre asta, şi cineva de acolo te-a minţit ani de zile că o să îţi dea casa, că o să o cumperi, nu că o să ţi-o dea şi să faci un muzeu şi până la urmă a dărâmat-o şi a făcut un bloc.

Nicu Alifantis: Da, asta e viaţa.

Marius Tucă: Ce frumoasă e viaţa din punctul ăsta de vedere. Şi în ce măsură jumătate machedon, jumătate grec, în ce măsură ceea ce ai făcut tu din punct de vedere artistic s-a regăsit lucrul ăsta.

Nicu Alifantis: Eu nu îmi dau seama foarte tare, dar se pare că mă rog, unii au mai sesizat lucrul ăsta, sigur că eu sunt şi subiectiv şi dinspre mine văzând toate lucrurile astea nu le remarc, dar ce pot să spun este că toată colcăiala aia de la Brăila a însemnat foarte mult, pentru că în copilărie aduni multe lucruri şi cum eram noi acolo la grămadă cu tot felul de neamuri...

Marius Tucă: Turci, ce mai erau?

Nicu Alifantis: Turci, evrei, mai erau ucraineni, mai erau tătari, mai erau italieni, de exemplu peste Dunăre cum intri în Măcin, în judeţ în partea aialaltă în Tulcea, până în Măcin e o localitate care se cheamă Greci şi care este locuită numai de italieni.

Marius Tucă: Foarte mulţi italieni.

Nicu Alifantis: Sunt muncitori în piatră, în marmură erau ei specialişti.

Marius Tucă: Da, mi-a spus şi mie cineva acuma ce înseamnă Dobrogea, foarte mulţi italieni.

Nicu Alifantis: Da.

Aş vrea să închei cu un album în care să fie o poveste personală, vrând nevrând, dar legată de tot multiculturalismul care exista şi încă mai există la Brăila.

Marius Tucă: Şi acum îmi confirmi că erau foarte mulţi italieni. Te aşteptai la turci, la machedoni, la greci, dar uite şi mulţi italieni.

Nicu Alifantis: Foarte mulţi, da. E şi de asta zic în ceea ce probabil, sau cum cânt eu şi ce oi gândi eu în muzica asta de o fac...

Marius Tucă: Se regăseşte cumva sau ... în copilăria ta şi în sânge.

Nicu Alifantis: Sunt reminiscenţe adunate din tot ce plutea pe acolo în aer, plus că şi Dunărea asta e...

Marius Tucă: Dar albumul Mozaic are legătură cu asta?

Nicu Alifantis: De la Şemineu a început să aibă şi tot vreau dacă nu mai apare vreo sărbătoare ceva, tot vreau să închid triunghiul pentru că practic am început cu Cântece de şemineu, a urmat Mozaicul care s-a dus un pic mai încolo în povestea asta...

Marius Tucă: Un album absolut minunat.

Nicu Alifantis: Şi aş vrea să închei cu un album în care să fie o poveste mult mai, sigur va fi o poveste personală, vrând nevrând, dar legată de tot multiculturalismul care exista şi încă mai există la Brăila.

Marius Tucă: De unde ţi-ai tras, unde au fost rădăcinile tale practic şi când te duci la Brăila, cu ce sentimente de duci?

Nicu Alifantis: Păi cu mare drag  în primul rând.

Marius Tucă: În ce măsură te gândeşti la copilăria ta, la tot ce a însemnat vremea, ai plecat devreme de acasă, nu?

Nicu Alifantis: În 1976, la... da, bine am fost în armată în 1973-1974, după armată am lucrat un an la Brăila la teatru, după care am plecat în 1976, am zis să mă fac artist de Bucureşti.

Marius Tucă: Te-ai mutat în Bucureşti de atunci?

Nicu Alifantis: Şi din 1976 până în 1979 când am primit faimoasa locuinţă...

Marius Tucă: Era o garsonieră...

Nicu Alifantis: Era o garsonieră, studioul ăsta al vostru e cât, mamă...

Marius Tucă: Aha, e mai mare, e imens.

Pentru mine Brăila nu o să fie înlocuită în mine cu nimic niciodată, dar acum de când trăiesc în Bucureşti, sunt un bucureştean convins

Nicu Alifantis: Era ceva, o piticanie, dar era foarte... bine eram tineri, da, mă rog.

Marius Tucă: Îţi place Bucureştiul, îţi place? Eşti de 50 de ani aici.

Nicu Alifantis: Da, am descoperit locuri foarte frumoase în Bucureşti, case foarte frumoase.

Marius Tucă: Te simţi bucureştean după 50 de ani de stat în Bucureşti? Nu te întreb întâmplător, iartă-mă o secundă, pentru că sunt mulţi oameni care au stat 30-40 de ani, dar mintea lor, gândul lor acasă se vorbeşte tot acolo unde au stat 18 ani.

Nicu Alifantis: Da, sigur că pentru mine Brăila nu o să fie înlocuită în mine cu nimic niciodată, dar acum de când trăiesc în Bucureşti, sunt un bucureştean convins, pentru că aici trăiesc, bun. Când mi se face dor de mine şi de amintirile mele dau o fugă la Brăila şi lucrurile acolo sigur se încarcă din nou, dar e şi o deformaţie într-un fel profesională pentru că umblând foarte mult prin turnee şi fiind mult prin ţară mă acomodez foarte repede în fiecare loc, eu nu am probleme la hotel cu patul, nu am probleme cu...

Marius Tucă: Că nu poţi să dormi, că eşti într-un pat străin, că nu eşti acasă.

Nicu Alifantis: Nu am probleme cu fusul orar, dacă plec undeva departe...

Marius Tucă: Păi nu, Brăila am înţeles că e pe acelaşi fus orar cu Bucureşti.

Nicu Alifantis: Ştii bancul ăla cu din gară, bine că eşti tu deştept.

Marius Tucă: Cu ăla din gara din Caracal?

Nicu Alifantis: Exact.

Marius Tucă: Adică în momentul în care călătoreşti pe alt continent diferenţa de fus orar nu te afectează deloc.

Nicu Alifantis: Dar deloc, dacă e noapte trebuie să dorm.

Marius Tucă: Străbunicii tăi au fost marinari, au călătorit...

Nicu Alifantis: Toţi au fost aşa, da.

Marius Tucă: De unde au venit? Familia ta de unde a venit?

Nicu Alifantis: Din partea tatălui sunt veniţi din zona Tesalonic, iar din partea mamei din Muntenegru, din zona aia pe vremea când mă rog, era Machedonia la greci.

Marius Tucă: Dar ai fost vreodată să îţi cauţi rădăcinile în localităţile de unde au plecat ai tăi?

Nicu Alifantis: Nu, nu am fost.

Marius Tucă: De ce nu ai avut curiozitatea asta? Eu m-aş fi dus, aş fi mers să văd părinţii mei de unde...

Nicu Alifantis: Nu, cred că din comoditate.

Marius Tucă: Adică să vezi, probabil că mai ai şi nişte rude pe acolo, rude de ale părinţilor tăi.

Nicu Alifantis: Eu sunt om care sunt foarte legat de... hai să zic de prezent, deci dacă a fost să mă nasc în România, sunt legat de România, nu mă mai interesează...

Marius Tucă: Eşti un foarte bun român, asta pot să spun eu. Apropo de spectacolul care va fi şi vineri 14 decembrie la teatrul Metropolis şi căutaţi bilete, dacă mai găsiţi, mi s-a părut un spectacol atât de potrivit cu tot albumul ăsta şi cu tot darul ăsta, o echipă de muzicieni excepţionali.

Nicu Alifantis: Mă bucur să aud asta...

Marius Tucă: Toţi excepţionali, într-o armonie perfectă, au fost încântat, eu nu ştiu când au trecut aproape două ore şi am plecat de acolo cu sufletul plin de frumos, e o mărturisire pe care puţini o fac, de obicei...

Nicu Alifantis: Da ştiu că de obicei mă critici.

Marius Tucă: Plus că Nicu e genul ăla ştii vine nu ştiu ce şi după aia te trezeşti că îţi transmite multă sănătate cu ghilimele de rigoare. Cred că este un spectacol care...

Nicu Alifantis: Să mergem.

Marius Tucă: Unde să mergem? Eu sunt realizatorul aici şi eu spun ce se întâmplă. Eu zic să, adică v-aş ruga să mergeţi la un spectacol şi te-aş ruga pe tine ca acest spectacol să se mai întâmple, e atât de frumos, cu nişte muzicieni şi aş vrea să spui numele clor care sunt, care te însoţesc pe scenă.

Nicu Alifantis: O da, asta chiar îmi face plăcere dacă e loc şi timp, pe cuvânt?

Marius Tucă: Sigur, da.

Nicu Alifantis: Bă ce om cum se cade.

Marius Tucă: Sunt un băiat de treabă chiar dacă nu par, te rog.

Nicu Alifantis: Păi avem aşa: avem nu contează de unde din ce parte a scenei pornesc, e la clape Sorin Voinea, mai este un domn care cântă tot la pian şi la baian, care se numeşte Lyuben Gordievski, mai este Răzvan Mirică la chitară şi sitar în acest spectacol...

Marius Tucă: Da am rămas surprins, e un instrument cu totul spectaculos.

Nicu Alifantis: Este Relu Biţulescu la tobe, e Mihai Neniţă la vioară şi este Virgil Popescu la bas şi mă rog, el a semnat cam toate, adică în proporţie de 99% toate orchestraţiile.

Marius Tucă: Toate orchestraţia.

Nicu Alifantis: Şi invitat l-am avut pe Silvan Stăncel.

Marius Tucă: Pregătit Silvan Stăncel la chitară clasică cum ar veni.

Nicu Alifantis: Da.

Marius Tucă: E, cam spre acolo se îndreaptă.

Nicu Alifantis: Mie mi-a plăcut foarte tare abordarea lui...

Marius Tucă: Hai să dăm drumul pe dedesubt în timp ce vorbim asta, daţi un pic mai încet, că ne-am văzut destul amândoi pe micile ecrane ascultând decembrie.

Nicu Alifantis: Şi eu îl ştiu de la începuturile lui pe Silvan şi...

Marius Tucă: E directorul bibliotecii.

Nicu Alifantis: El e directorul bibliotecii judeţene din Alba, Lucian Blaga din judeţul Alba Iulia.

Marius Tucă: Judeţul e Alba.

Nicu Alifantis: Judeţul e Alba, da şi e un băiat extrem de ambiţios şi foarte muncitor, foarte muncitor.

Marius Tucă: Nu te gândeşti să faci mai multe spectacole cum ăsta sau...

Nicu Alifantis: Ştii ce se întâmplă? De exemplu chestia asta.

Marius Tucă: Păi nu că în legătură cu decembrie, cântă o dată instrumental decembrie şi cântecul decembrie nu prea...

Nicu Alifantis: Păi da, numai că prea multe spectacole nu ai când să le faci pentru că ...

Marius Tucă: Vrei să te odihneşti sau ce, să mănânci...

Nicu Alifantis: Nu că vreau să mă odihnesc, nu Doamne fereşte, nu poţi să cânţi decembrie în iulie sau în februarie.

Marius Tucă: La început nu eram eu pregătit, ai cântat aproape după... dar cum era aia că îţi trebuie câteva, două, trei piese până te acomodezi? Ai cântat perfect decembrie.

Nicu Alifantis: Aici ... nu, ştii ce se întâmplă...

Marius Tucă: Păi nu vreau asta, vreau ce am cerut, îmi cer scuze pentru inconvenient.

Nicu Alifantis: Nu au de unde să ştie oamenii pentru că coperta e la tine, zi-le numărul.

Marius Tucă: 10- versiunea instrumentală de Silvan Stăncel. Da, spune-mi te rog...

Nicu Alifantis: Asta voiam să zic, în acele cântece, pe lângă faptul că mă bag eu în stare şi mă liniştesc, mai e ceva, îmi dau seama cam cu ce oameni am de a face în sală, lucru foarte important.

Marius Tucă: Adică ce vrei să spui, că m-ai văzut pe mine în sală şi de aia nu a mai?

Nicu Alifantis: Păi bun, de aia am şi început repede decembrie ca să scap repede...

Marius Tucă: Să scapi de mine, spune-mi că e interesant asta, vezi dacă sunt foarte buni ascultători, dacă sunt atenţi, dacă...

Nicu Alifantis: Da şi îţi dai seama, după aia sigur că...

Marius Tucă: Păi eu am văzut că erau toţi foarte atenţi şi foarte concentraţi la spectacolul ăla care au venit, ai simţit altceva?

Nicu Alifantis: Nu, Doamne fereşte, eu i-am simţit foarte prezenţi şi eram deja pe aceeaşi lungime de undă.

Marius Tucă: Foarte prinşi, aşa e.

Nicu Alifantis: Aveam deja numitorul comun...

Marius Tucă: A fost foarte emoţionant...

Nicu Alifantis: Au fost câteva momente bune, a fost un spectacol care a avut o stare bună şi sigur că asta, dar mulţi sunt vinovaţi pentru treaba asta, e şi Victor de la sunet, Victor Pamfilov...

Marius Tucă: Şi Marinică.

Nicu Alifantis: E Marinică care săracul munceşte de îi iese ochii din cap, toţi muzicienii de pe scenă, unul mai bun ca altul.

Marius Tucă: Spune-mi te rog, apropo spuneai de această garsonieră în Piaţa Romană, ţi s-a distribuit cum se distribuia pe vremuri?

Nicu Alifantis: Da, am avut-o de la... repartizată...

Marius Tucă: Repartiţia era la Piaţa Romană nu?

Nicu Alifantis: Da. Prin teatru...

Marius Tucă: Erai la Teatrul Mic sau...?

Nicu Alifantis: Da, eram la Teatrul Mic.

Marius Tucă: Ce poveste şi cu Teatrul mic ne-ar trebui două emisiuni să povestim despre perioada aia. Care este cel mai celebru, să spunem, spectacol la care ai pus muzica la Teatrul Mic?

Nicu Alifantis: Mitică Popescu, după care ar fi cel jucat de Ştefan Iordache, One Man Show, Astă Seară Stau Acasă.

Marius Tucă: Pe textele celui de la Divertis sau?

Nicu Alifantis: Toni Grecu, Tudor Antonesie, da, ei doi.

Marius Tucă: Şi ce mai remarcăm? Parcă mai era un spectacol, la fel de celebru, la Mic sau în altă parte?

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Citește mai departe:

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici