Ion Cristoiu, la ”Marius Tucă Show”. Scandalul cu acordul MAI-BOR este o diversiune / Iohannis este apocaliptic. E o mişcare politică

Ediţie specială ”Marius Tucă Show”, miercuri, 15 aprilie, de la ora 19.00. Invitat este analistul politic Ion Cristoiu.

2641 afișări
Mai exista acest protocol MAI-BOR?
 
- Presedintele a fost foarte suparat de acest acord, toata natiunea a zis sa asteptam sa iasa din incapere si la iesire nu s-a intamplat nimic.
 
- A fost o transmisie unica prin faptul ca a fost transmisa integral pe mai multe posturi de televiziune si au devenit un mic teatru.
 
- Noi nici la aceasta ora nu stim ce decizii s-au luat.
 
Marius Tucă: Este o bataie de joc continua. Cel mai tare m-a scos din sarite din declaratia lui Iohannis momentul in care ne-a spus ca intentiile au fost bune dar nu le-a iesit bine. Vela spune ca stia presedintele de acord.
 
- ”De cele mai multe ori, cele mai bune intentii creeaza cele mai mari complicatii” este una dintre frazele cele mai controversate din discursul lui Iohannis.
 
Marius Tucă:  BOR da un comunicat prin care spune ca acordul este in concordanta cu ordonanta.
 
Ion Cristoiu: Lumina trebuie impartita dupa ora 24 si trebuie data direct de la preot ca sa se savarseasca actul spiritual. Nu e normal sa fie distribuita lumina de politist.
 
-  In mediul rural, unde nu exista in multe sate mai mult de o masina de politie, este greu ca politia ajunga la toti oameni.
 
- Decretul dat de Iohannis nu va fi modificat. Nu permite Constitutia.
 
- Decretul este reglementat de o lege din 2004 care spune: Parlamentul acepta sau respinge, parlamentul nu poate să faca adaugiri. 
 
- Acest decret este cam asa: ”Sunt de acord sa ma violezi”.
 
-  Scandalul cu acordul MAI- BOR este o diversiune ca sa nu mai dezbatem scoaterea armatei pe strada.
 
- Se da liber la achizitii. Ce vor achizitiona? Bastoane, scuturi?
 
- Art 38. Pe durata ordonantei se pot militariza spitalele, dar SRI poate detasa oameni la fata locului. Ce vor face acesti agenti in spitale?
 
- Peste tot in lume se dau semnale de reincepere. Oamenii au nevoie de un plan. Iohannis este apocaliptic, nu spune nimic. Este o miscare politica. Se creaza o atmosfera apocalptica pe care o va invinge Iohannis.
 
Marius Tucă: Nu mai exista dezbateri politice. Singurii care apar la televizor sunt ei.
 
- Avem un urias dezechilibru. Reprezentantii puterii sunt omniprezenti in imaginile din media. De la PSD nu iese nimeni in media.
 
- Parlamentul poate sa faca motiuni de cenzura.
 

Temele principale ale dezbaterii vor fi decretul dat de preşedintele Iohannis şi acordul dintre Biserica Ortodoxă Română şi Ministerul Afacerilor Interne.

Toate acestea, dar şi alte subiecte pe care nu vrei să le ratezi, începând cu ora 19 într-o emisiune LIVE "Marius Tucă Show", pe mediafax.ro.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici