Video „Marius Tucă Show”. Victor Ponta: Susţinem repornirea economiei pe 4 mai şi a şcolilor pe 11 mai

  • Victor Ponta, preşedintele partidului PRO România, a fost invitat, marţi, 21 aprilie, la „Marius Tucă Show”
  • Ponta a spus că partidul său susţine repornirea economiei României pe 4 mai, iar redeschiderea şcolilor pe 11 mai
  • Totodată, liderul partidului a prezentat şi 10 măsuri propuse de formaţiune pentru redeschiderea economiei
7741 afișări

Redăm principalele declaraţii din emisiune:

Marius Tucă: Care erau primele masuri pe care le-ai fi luat pe vremea pandemiei?

Victor Ponta: Pe 9 martie am publicat o lista cu 10 masuri. Prima masura era cu suspendarea cursurilor scolare. A doua era cu suspendarea contributiilor. Si am zis. Cat tine pandemia sa nu mai platiti contributiile. A 10-a era amanarea alegerilor.

Marius Tucă: Se mai vorbea de alegeri anticipate?

Victor Ponta: Da. Pe 12, cred, a venit Citu si a fugit din Parlament. A zis ca el nu vrea ideea sa il voteze Serban Nicolae si Olguta Vasilescu. Nu l-am votat pe Orban in decembrie.

Marius Tucă: Iti pare rau ca ai dat-o afara pe Dancila?

Victor Ponta: Nu. Nu cred ca e mai buna Dancila. Dar nici Orban. Sa il vrei pe Orban si in martie, e sinucidere colectiva. Orban are un singur obiectiv. Cum sa ramana el la PNL?

Despre Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava: Asta e problema feudalizarii administratiei.

Marius Tucă: Cand se intruneste Parlamentul intre sedinte?

Victor Ponta: Maine. Am facut saptamana trecuta mare taraboi. Am zis: cum le ceri oamenilor sa se duca la munca si eu stau acasa si vorbesc pe skype? Ma duc, ma dezinfectez, imi pun masca. De aia imi platesc oamenii astia salariul. Sa ma duc la Parlament si sa muncesc.

Marius Tucă: Exista initiative legislative ?

Victor Ponta: Da. Ordonanta lui Citu cu ratele la banci. S-au facut cateva zeci de mii de cereri.  Deocamdata e clar ca nu se aplica aceasta ordonanta. E chestia cu alegerile, ca nu se mai fac alegeri. Vreau sa dau semnalul sa ne intoarcem toti la munca.

Marius Tucă: De ce crezi ca se prelungeste starea de carantina?

Victor Ponta: La inceput a fost frica si o inteleg. E normala aceasta reactie. Suntem oameni. Dupa care incepi sa te gandesti. Nu murim toti de coronavirus. Exista niste lucruri pe care trebuie sa le facem. Trebuie sa traim cu chestia asta.

Marius Tucă: Daca tu le ceri oamenilor sa se intoarca la munca atunci si tu, Parlamentul, te intorci la munca.

Victor Ponta: Trebuie sa ne adaptam. M-am obisnuit cu masca aia. Inchiderea si deschiderea unei tari nu e decizia unor medici. E o decizie politica. Alte tari au luat deja decizia asta. De covid-19 nu o sa murim toti. Noi in Romania am luat covid-19 din 2 locuri. Nu am testat pe cei din Italia, Spania. Si din spital. De acolo ne-am imbolnavit.

Victor Ponta: Vrei sa intri in Romania? Iti fac test pe loc.

Marius Tucă: N-avem capacitate de testare.

Victor Ponta: Nu vrem sa avem. Italienii au testat pana azi 1 milion si jumatete. Spaniolii 1 milion 200. Noi am testat aproape 100.000.

Marius Tucă: Curtea Constitutionala nu traieste in Romania? Nu stie ca e in pandemie?

Victor Ponta: Nu prea vrea nimeni sa se certe cu Curtea Constitutionala. Sunt trei legi. 1 - despre rate. 2 - pentru societati -  nu se iau contributii sociale; 3 - cat esti in perioada urgenta nu platesti utilitatile si le platesti cand iesi pe stare de urgenta. Se esaloneaza pe 12 luni. Au votat toti aceste masuri.

Victor Ponta: Trebuie să revenim la muncă pentru că altfel murim din cauza crizei economice.

Victor Ponta: Închiderea sau deschiderea unei ţări nu e decisă de medici, ci de politic.

Marius Tucă: Nu am vazut sa veniti cu o declaratie. Mor oameni. Nu se poate asa ceva. Suntem in vremuri cu totul exceptionale.

Victor Ponta: Noi n-am inventat chestiile astea. N-am facut o lege cum a facut America. Am zis exact ce se intampla in alte tari. Eu nu i-am inteles pe cei de la PNL. Era in interesul lor. Suntem intr-o criza fara precedent.

Marius Tucă: Continua aceasta epopee a sparanghelului. Lumea se schimba. Oamenii nu mai pot sta la un loc in autobuze, avioane. Niciuna dintre reguli nu este respectata.

Victor Ponta: Noi am vrut sa facem o comisie de ancheta parlamentara. Aici sunt 3 probleme. 1 - de ce am voie sa plec in Germania si n-am voie in Romania? 2 - daca tot ii trimiti la munca e asa de greu sa le dai masca?

Marius Tucă: E un precedent foarte periculos pentru intreaga lumea. Oamenii astia sunt inghesuiti in avion.

Victor Ponta: Am inteles ca au fost primiti in Anglia. Românii care au plecat la cules de sparanghel au fost vânduţi pe sub masă. Intre timp agricultura romaneasca moare.

Marius Tucă: Aveti europarlamentari? N-am auzit-o pe Corina Cretu sa se duca in parlament si sa opreasca asta. Lasati muncitorii sa nu respecte regulile.

Victor Ponta: Corina chiar se lupta. Mai e ceva ce tine de UE. Muncitorii astia au fost vanduti pe sub masa. Oamenii aia nici macar nu sunt platiti cu salariul pe economia germana. Nu au asigurare germana.

Marius Tucă: Ai oameni care se ocupa in partid de politica externa. Corina Cretu sa ii faca o scrisoare lui Aurescu. Tu, partid, nu il intrebi pe ministrul de externe de oamenii care se duc sa munceasca in conditi infioratoare?

Victor Ponta: Eu nu pot sa il acuz pe Aurescu. Daca Germania vrea ceva crezi ca il suna pe vreun ministru?

Marius Tucă: Cu Ciolacu te-ai lamurit, nu?

Victor Ponta:Nu suntem frati.

Marius Tucă: Iti dau exemple cand putea sa taca. La investirea guvernului Orban si la prelungirea starii de urgenta.

Victor Ponta:Nu mai e acelasi PSD de acum cativa ani. S-a schimbat mult. Pe 15 mai o sa fie o ocazie deosebita sa dam jos guvernul Orban si sa punem un guvern de uniune nationala.

Marius Tucă: Ai discutat cu Ciolacu si Tariceanu despre depunerea unei motiuni de cenzura?

Victor Ponta:Am discutat. Am zis ca o sa votez cand o sa hotareasca sa o depuna. Au 25 de voturi de la partid. Care e propunerea noastra? Eu, PRO Romania, m-am propus pe mine. Eu cred ca trebuie sa fie un guvern de uniune nationala. Nu trebuie sa fie politicieni. Guvernul Ciolos n-a fost un guvern de uniune nationala.

Marius Tucă: Cine sa fie prim-ministru?

Victor Ponta: Nu stiu. Poate Bolojan.

Despre alegerile locale si generale: Eu cred ca va avea cea mai mare logica sa le facem impreuna. Sambata si duminica. Cred ca la inceputul lui noiembrie.

Despre sondajul CURS: Noi suntem deja in criza economica. Oamenii simt din luna asta ca sunt in criza economica.

Marius Tucă: Cum vede Pro România redeschiderea economiei?

Victor Ponta: A facut azi 10 propuneri. 1.Deschiderea activitatilor economice pe 4 mai cu masurile de protectie. 2. Pastrarea restrictiilor doar in zona focarelor. 3. Implementarea progaramului national de testare. 4. Redefinirea categoriilor vulnerabile. 5. Un program flexibil; Achizitionarea de masti si materiale de protectie.

Victor Ponta: Lumea nu prea are masti la supermarket. Nu zic sa fim inconstienti, dar nici nu putem sa stam in casa.

Victor Ponta: Cu exceptia food court-urilor, restul magazinelor din mall-uri se pot deschide.

Victor Ponta: Intr-o perioada ai bevoie de comandant, nu de portar care sa te tina inchis in camin. Cei care ne conduc au aceasta mentalitate. Eu sunt convind ca domnul Iohannis nu ne aude. Dar cumva azi ne-a auzit.

Victor Ponta:  Eu cred ca avem 3 oportunitati dupa aceasta stare de urgenta. 1. E prima data cand nu vine cineva de la Comisia Europeana sa te verifice. 2.E prima data, dupa 2007, cand putem subventiona produsele. 3. Statul poate dona un laptop copiilor care nu au acces la platformele online. Echipementele se pot cumpara din China.

Victor Ponta: Ce facem cu festivalurile?

Marius Tucă: Conform doctorului Alexandru Rafila, adunari mai mari de 50-100 de oameni nu vor avea loc prea curand.

Victor Ponta: Aici vorbesc de partea economica. Cred ca in luna august manifestarile pentru oamenii tineri nu ar trebui sa le anulam. Ma uit la partea economica. Trebuie sa refacem structura anchilozata a statului. Un asemenea moment nu mai gasesti. Gata, asta e momentul!

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici