”Marius Tucă Show” | Valentin Stan, despre începerea şcolii şi lipsurile României: Se ajunge la „îndobitocire” când oamenii învaţă doar ce li se spune

Analistul politic Valentin Stan, „omul cu laptopul”, a fost invitat la „Marius Tucă Show”.

5161 afișări

Valentin Stan, la „Marius Tucă Show”:

Marius Tucă: Am înţeles că e bine în general, şi la vară cald.

Valentin Stan: Cum ar putea fi în asemenea ţară? Şi tu însuţi ai reuşit să navighezi prin mareea securistă care sufocă ţărişoara.

Marius Tucă: Am înţeles că v-a plăcut o declaraţie a preşedintelui din 30 iulie.

Valentin Stan: Cred că trebuie să începem cu această declaraţie. (Se difuzează o declaraţie a preşedintelui Klaus Iohannis - n.r.)

Valentin Stan: În timp ce ăştia îşi fac treaba, ţara se dărâmă. Dacă vrei să vezi cum funcţionează băieţii ăştia, există posiblitatea să avem această viziune. Uită-te la prietenul Orban, ce face când vorbeşte, şi fratili tău Grinda, care vorbeşte despre fose septice. Fosele septice sunt baza acestui Guvern. Uită-te atent la ce face Orban când vorbeste Grinda. (Difuzeaza o filmare -n.r.). Îţi dai seama că ăştia îşi bat joc unul de altul în Guvern, nu se suportă.

Marius Tucă: Dar nu sunt proşti, e unul mai prost ca altul. Vreau să mai dau o data imaginile. 

Valentin Stan: Ai mai văzut aşa ceva?

Marius Tucă: Cu ce oi fi greşit eu?

Valentin Stan: Te-a pus dracu să pui mâna pe vipuşca altuia şi să îi întorci cuta de la pantaloni către cozoroc. Arafat, după ce a plecat din emisiunea ta, l-au intrebat „ce ai făcut, Titi?” Pentru care i-au dat docomentul să-l puna pe Facebook. Aşa fac securiştii. Fratili tău s-a dus şi el acasă, a primit documentul. Hai să mergem chiar pe pagina lui.

Marius Tucă: Te rog.

Valentin Stan: Arafat se duce acasă şi primeşte documentul de la securitate. Şi i se spune: „Bagă documentul, să nu pară că te-a făcut Marius Tucă”. Arafat, având ceva glagorie, a zis: „Nu pot să fac asta”, aşa că a inventat el doctor Tatu Gabriel, o fi inventat sau nu. Trimite la zece mii de linkuri, cum e cu OMS, cu masca, cum nu ai ştiut tu să pui bine problema. "Aceste studii le-am prezentat şi eu pe această pagină". Textul ăsta era făcut de securitate să pară la Raed că e opera lui. Şi atunci uite cum lucrează securitatea. Cum se dau ei de gol fără să-i împingă nimeni pe scări cu pianul în jos.

Marius Tucă: Foarte frumos.

Valentin Stan: Închid povestea asta şi ţi-l dau din nou aici. Ăsta e un print screen.

Valentin Stan: Şi toate astea de la o banală discuţie cu privire la mască, pe care o poţi avea într-o democraţie fără să te agiţi, fără să nu ai niciun fel de contorsiune neplanificată în mica ta schemă de metabolism.

Marius Tucă: Vai, dar ce bine vorbiţi, domnule profesor.

Valentin Stan: În această încercare a noastră de a ne menţine pe linia de plutire în acest context, până la urmă băieţii ăştia în postarea lui Arafat încercau să îţi arate ţie că e „naşpa” cu masca, că OMS ştie el. L-au atacat şi pe Cristi Puiu, şi pe toţi care au o problemă cu masca. Noi doi purtăm masca. Dacă o să ne ceară şi când înotăm pe canalul Mânecii, o să facem şi asta. Le respectăm autorităţile.

Marius Tucă: Corect.

Valentin Stan: Să aratăm oamenilor la ce se pricepe OMS, ăia de care vorbea domnul doctor Tatu pe pagina de Facebook a lui Arafat. Ce te învăţa prin aprilie OMS sa faci.

Marius Tucă: E un scurt delay.

Valentin Stan: Nu e problemă. Este superb tradus. Sfaturi ce să faci tu cu masca. Unde să o porţi, cum să o porţi. Sfat pentru decidenţi.

Valentin Stan: Sfat pentru decidenţi cu privire la folosirea măştii. E subliniat cu roşu. Spune aşa: cum se descrie mai sus folosirea pe scară largă a măştilor de oameni sănătoşi nu este susţinută de nicio dovadă curentă. Presupune riscuri critice, aşa spune OMS, nu este bine dacă eşti sănătos să porţi masca. Nu că îţi sugerează, OMS te ameninţă că este risc mare dacă o pui. OMS ne învaţă să ne ferim de mască dacă suntem sănătoşi.

Marius Tucă: Eu am zis bine.

Valentin Stan: Când te aude Arafat, zice că e bine cu organizaţia, vine şi securitatea pe pagina lui Arafat. Dar aici nu mai e vorba dacă e bine sau nu să porţi, ci că ai risc mare dacă îţi pui masca. Până acolo a mers incompetenţa din partea acestei organizaţii.

Valentin Stan: De aia le-a zis Trump că nu le mai dă un sfanţ.

Marius Tucă: E un ziar în Franţa, „Le soir”. Şi zice aşa: cică pe străzile din Stockholm, Copenhaga şi Oslo sau Helsinki şi chiar în supermarketuri, birouri, e greu să găseşti persoane care poartă masca, aceştia fiind o minoritate. La ora actuală masca nu are sens, şi-a menţinut părerea marţi directorul autorităţii sanitare daneze. Aceeaşi linie în Norvegia, Finlanda. Luăm în calcul varianta dacă cresc infectările.

Valentin Stan: Eu nu pot să înţeleg de ce un punct de vedere argumentat trebuie sa fie respins din start doar pentru ca nu se potriveşte cu ce mi-a pus securitatea grăunte în creier. Ai văzut ce măgării se întâmplă în spaţiul de comunicare. Anumite persoane sunt desfiinţate pentru că s-au opus măştii.

Marius Tucă: Noi nu am spus niciodată în România să nu se poarte masca. Tu ai zis că unde sunt spaţii închise. Asta facem şi noi.

Valentin Stan: De aia îmi vine greu să înţeleg. Ai de-a face cu derbedei care anexează adevărul absolut şi încearcă să ţi-l prezinte ca spovedanie în direcţia acceptării absolute. Derbedei analfabeţi care au o cultură de mlaştină, incapabili să gestioneze ce a aflat domeniul prin studii.

Marius Tucă: După publicitate, breaking news.

Marius Tucă: Vreau să ştiu ce a făcut preşedintele de ziua mea, 29 iulie.

Valentin Stan: Preşedintele vrea să spună care e buba.  El îţi arată tot cu degetul, indicând ticaloşii neamului, ăia care se opun salvării natiunii. (Vizionează un material video cu Iohannis - n.r.)

Marius Tucă: Văd că e un atac la persoană, numai la mine vă referiţi.

Valentin Stan: Deci nişte derbedei cinici, care folosesc criza sanitară ca să îşi atingă diverse scopuri. Domnul preşedinte a pus punctul pe i şi vreau ca toată lumea să ştie la cine se referea.

Marius Tucă: M-ai făcut curios. (Vizionează un material video cu preşedintele Klaus Iohannis - n.r.)

Valentin Stan: Ai auzit? Schimbă canalul. Ţi-a spus exact cine e cinicul, cine îşi bate joc de semnale de alarmă. El e. Între 11 martie şi ziua ta. Ăştia sunt oamenii care au pretenţia ca noi să ne uităm în gura lor ca să ne înveţe cum să ne punem masca. 

Valentin Stan: Dragă Marius, suntem pe conducta cu manipularea. Ce spui tu acum cu legea este foarte bună pentru oamenii ăştia. Avocatul Poporului  a explicat: oamenii care trec prin experienţe traumatizante, mai ales la o vârstă fragedă, nu pot să iasă să vorbească. Este un caz în SUA care s-a sinucis din cauza asta. Ce crezi că a făcut acest partid? A contestat legea la Curtea Constituţională. Şi când lumea i-a întrebat ce faceţi, a ieşit Orban şi a explicat. Hai să îţi arăt pe text. (Arată imagini - n.r.).

Valentin Stan: După ce au eliberat zeci de mii de infractori, acum plâng pentru victime. Uite ce vrea, îţi explică micul recrut. El spune, hai să citim. El,  săracu, nu mai poate de grija victimelor. Nu vrei tu, Marius, să mergem la documentul cu ştampilă? Să vedem cum e cu manipularea, ticăloşia. Hai să vedem. Să dăm un share. Ce ai tu aici, ce scrie? (Citesc textul respectiv - n.r.)

Valentin Stan: Prim-ministrul Ludovic Orban, hai să vedem ce scrie aici. Pe cine discriminează? Pe infractori? Tu îţi dai seama cât sunt de proşti? Este vorba de incompetenţă şi iese micul recrut.

Marius Tucă:  Am citit declaraţia în care vorbea despre copii.

Valentin Stan: ÎI discriminează pe pedofili. Ia de aici manipulare, prostie. Mai există un singur idiot în ţara asta. Orban, micuţul recrut. Le-a explicat Avocatul Poporului că sunt obiecte, sunt legi diferite aşa este ansamblu dinamic.

Valentin Stan: Uite scrisoarea lui. Când ai aşa ceva, în secunda asta ce faci cu Guvernul ăsta? Sau, dacă vrei o întrebare a la Klaus Iohannis, „ce faci pe Guvernul ăsta?"

Marius Tucă: Hai să dăm publicitate. 

Marius Tucă: Toată lumea aşteaptă să înceapă şcoala pe 14 septembrie.

Valentin Stan: Înainte să le spunem oamenilor ce e cu anul şcolar, să dăm 174. (Declaraţia lui Klaus Iohannis - n.r.). Vezi, dragă Marius? Trebuie să înceapă şcoala. Nişte băieţi care habar nu au ce înseamnă online, o să vezi imediat că spune Academia Română că cei care au încercat ţara nu sunt românii, ci aceşti penibili de guvernanţi. 

Valentin Stan: Ai văzut ce întreba jurnalista? „Nu cumva sunt influenţe din afară? În consecinţă, începe şcoala, iese Iohannis cu fel de fel de idei şi pregăteşte 3 scenarii. Un scenariu în care lumea merge la şcoală, al doilea în care se face online şi al treilea în care se face totul online. Să îţi citesc câteva idei de-ale lui Iohannis (Citeşte ideile respective - n.r.) .

Marius Tucă: Proiectul semafor.

Valentin Stan: Nu avem norme că lucrează Ministerul Sănătăţii. Uite ce explică. L-au întrebat ăia ce scenarii pregătesc. Domnnul preşedinte a ieşit public şi şi-a cerut scuze, că a comunicat public. Hai să îţi dau comunicatul. Să vadă oamenii despre ce e vorba. (Citeşte din comunicat - n.r.)

Valentin Stan: Nu e mai bine să vă luaţi voi toată şleahta de impotenţi intelectuali să faceţi ceva la care vă pricepeţi? Şi aşa stai pe doi araci, domnule preşedinte. Uite ce a spus micuţul. (Citeşte declaraţiile lui Nelu Tătaru - n.r.). Vezi că micuţul nu şi-a cerut scuze. Prietene, băieţii ăştia comunică cum lucrează.

Marius Tucă: Începe şcoala?

Valentin Stan: Fratele tău, preşedintele, îţi spune „hai să mergem” în documentul lui. Dacă te uiţi bine în document o să vezi scenarii de 3 lei. Vezi în dreapta, aici, PSD-ul este de vină. Uite în dreapta.

Valentin Stan: Nu sunt tablete pentru oameni, au făcut licitaţii cu data de livrare a celor care vor câştiga. Când repartizează tabletele? Cum au timp ? Îşi bat joc. Sunt incapabili să facă un curs online la copiii aflaţi în ciclul primar, dar la povestea asta a reacţionat Academia Română. Eşti pregătit? Hai să îţi arăt. Uite, ăsta e un document de la Academia Română.

Marius Tucă: Dacă nu este de la Nelu Tataru, nu prea aş vrea...

Valentin Stan: Uite ce scrie. (Citeşte - n.r.)

Valentin Stan: Ce scrie aici? Îţi explică ce ştie profesorul. Ce să îi explici profesorului Iohannis de improvizaţia asta funebră? Ce să îi spui acestui incompetent. De plexiglas. Vrei să ştii cu ce vrea Anisie să îşi protejeze copiii în clasă? Hai să îţi dau de aici. Eşti atent? ( Vizionează un material video - n.r.)

Marius Tucă: După publicitate vorbim despre începerea noului an şcolar. Mai avem un sfert de oră din emisiune, să vedem ce s-a întâmplat cu Cristi Puiu.

Marius Tucă: Haideţi cu Anisie.

Valentin Stan: Uite ce spune preşedintele Academiei Române, ca să nu avem vorbe la proces, într-un interviu. Din pricina acestor nepotriviri au luat-o lucrurile razna. Cine spune preşedintele academiei că e de vină? Românii care nu respectă regulile sau neputinţa acestor indivizi? Şi vorbeşte despre îndobitocire şi lipsă de respect faţă de popor. Citim şi inchidem cu Academia Română.

Marius Tucă: Eu glumeam, vreau să citim tot ce ţine de Academia Română.

Valentin Stan: Exagerare şi lipsă de respect faţă de acest popor. Îndobitocire. Asta spune preşedintele academiei. Se realizează prin aceste forme prin care oamenii învaţă doar ce li se spune. Exact ce spune Cristi Puiu: când o să vă zică să mergeţi în mâini, o să mergeţi în mâini. CTP se referă la ăia care l-au aplaudat pe Cristi Puiu drept hominizi.

Marius Tucă: Am o mică migrenă. Dupa ce mi-ai dat citate din Anisie, Nelu Tătaru, îmi dai apoi din preşedintele academiei, mă doare capul.

Valentin Stan: Vorbea ăl mare pe 5 (august - n.r.). Pe 3 l-a întrebat cineva: „Ce se întâmplă cu şcoala, domnule prim-ministru?” Ia uite aici. (Declaraţie Orban - n.r.) Deci şcoala va începe. Deci nu ştiu când începe, cum începe. 

Marius Tucă: Lumina vine de la Cotroceni.

Valentin Stan: Anisie e întrebată: „Dacă scenariul e verde, ce faceţi dacă părinţii nu vor să îi lase la şcoală?”(Video cu răspunsul Monicăi Anisie - n.r.) Dacă e verde, eşti obligat să îţi trimiţi copilul. Trei minute mai târziu: (Video cu Monica Anisie, spunând că părinţii aleg - n.r.) Păi nu ai spus că e obligatoriu?? Deci e obligatorie. Şi ea, săraca, se mai gândeşte, spune: Acum trebuie să luăm o decizie, deci nu mai e obligatorie.

Marius Tucă: Dă-mi-l înapoi pe preşedintele Academiei.

Valentin Stan: Îl vrei pe Iulian Cristache, Preşedintele asociaţiei de părinţi? Să îţi dau cu share. Deci ce vrea el.

Valentin Stan: Boris Johnson, premierul Marii Britanii, a zis pe 9 august, într-o ţară puternic lovită: E o datorie morală să-i întoarcem pe copii în şcoli luna viitoare. Să ţinem şcolile închise este social intolerabil. În Marea Britanie, copiii se întorc în şcoli, iar la noi se caută subterfugii ca să nu întorci copiii în şcoli dărâmate, imposibil de amenajat, cu lideri incapabili să îşi asume răspunderea şi care vorbesc despre aşa-zisul învăţământ online, imposibil de realizat în România, ţara neacoperită suficient de Internet.

Marius Tucă: Şi Macron şi Boris Johnson nu erau conducători pentru mine, cum se spune. După pandemia asta, aproape fiecare discurs al lor m-a entuziasmat, cu toată drama, pentru că e vorba de sute de mii de morţi. Şi am remarcat că singurii care ceartă poporul sunt Iohannis, Orban şi Tătaru.

Marius Tucă: La francezi şi italieni nu am auzit pe nimeni să certe poporul.

Valentin Stan: E inadmisibil ca atunci când eşti în asemenea poziţie să vii şi să-i critici pe cetăţenii ţării tale pentru propriile tale neîmpliniri.

Marius Tucă: Ne oprim puţin, apoi vorbim despre Orban. 

Marius Tucă: Încă nu mi-ai dat share location. Ştii că au loc alegerile. Ce a văzut Orban când s-a uitat în statisticile COVID? Am reuşit să oprim creşterea, putem să organizăm alegerile.

Valentin Stan: Vrei să ştii cum se fac alegerile? Cineva l-a întrebat: Dar ăştia, cum o să îşi cunoască ăştia candidaţii? (Material video - n.r.) Ochii contează.

Marius Tucă: Tu crezi că se aplatizează?

Valentin Stan: Fratele tău, Neluţu, pe 30 iulie dădea un pronostic. Deci te aplatizezi în două-trei săptămâni. Două zile mai târziu vine micuţul recrut.

Marius Tucă: Am o veste proastă pentru tine. Asta cu micuţul recrut a fost la început.

Valentin Stan: După ce ţi-a zis că sunt două-trei săptămâni pentru aplatizat, a venit micuţul recrut. Deci suntem pe un plafon, deci care două-trei săptămâni? A venit micuţul, a rezolvat.

Marius Tucă: Ştii că noi am vorbit aici, eu cu profesorul Rafila, am citit de pe carton ce a zis Nelu cu cocoaşele. L-am invitat pe profesorul Rafila şi când i-am citit ce zicea Neluţu. dânsul a avut o criză de râs pe care mi-a transmis-o şi mie.

Valentin Stan: Păi da, Rafila de unde să ştie istoria zoom? El a învăţat din iunie faza cu cocoaşa. E cocoaşa furioasă.

Marius Tucă: Mai tare decât cu cocoaşele e cu ăla că e pe plafon. El a vrut să zică platou. 

Marius Tucă: De la pepsiglas nu a mai ajuns pe plafon. Cocoaşa e violentă rău. Domnule profesor, aveam multe subiecte. Să vorbim despre ce a zis Cristi Puiu, pentru că securiştii l-au executat imediat. A fost făcut arşice, măcelărit, ciuruit. Pe ăla îl dăm la final. Mai dăm pe Nelu o dată, ca să fie cascadorii râsului.

Valentin Stan: Cel mai bine ar fi să dăm ce a zis Cristi Puiu. (Material video cu discursul lui Cristi Puiu - n.r.). 

Valentin Stan: Asta e îndobitocirea de care vorbesc preşedintele Academiei Române şi ăia cu pancardele din SUA, care pun libertatea înainte de orice. Omul vrea să i se spună ce se aşteaptă de la el, în limbaj inteligibil şi respectuos. Iohannis, Anisie, Tătaru sunt nişte incompetenţi care răspund la timp, cu mâna pe vipuşcă. Şi pentru că acest domn, Cristi Puiu, spune lucrurilor pe nume, apar imbecili care îi tratează pe cei care au aplaudat, dincolo de faptul că e făcut măgar, tăvălit prin noroi, cei care îi aplaudă sunt consideraţi de aşa-zisul jurnalist planetar hominizi.

Marius Tucă: Trebuie să ne luăm la revedere, nu înainte de a menţiona că discursul lui Cristi Puiu a fost impecabil si că are mare dreptate. Şi ţine de autorităţi, să traiască domnul Boc, să îl mai alegeţi. E o tâmpenie să porţi masca în aer liber.

Valentin Stan: O parte din concetăţeni nu au înţeles nimic, zice el (Nelu Tătaru - n.r.). Deci nu ai înţeles nimic.

Marius Tucă: Domnule profesor, vă mulţumesc. Ne vedem din nou săptămâna viitoare. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici