VIDEO Marius Tucă Show, la Aleph News. Emisiunea din 21 aprilie. Invitaţi: Ioan Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, şi Alexandra Paven, creator de esenţe

303 afișări
Imaginea articolului VIDEO Marius Tucă Show, la Aleph News. Emisiunea din 21 aprilie. Invitaţi: Ioan Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, şi Alexandra Paven, creator de esenţe

 

E o vreme ciudată. E vremea în care oameni cu competenţe intelectuale discutabile pun, cu de la sine putere, semnul <interzis> pe opere de artă, de literatură, de muzică, pe persoane şi personalităţi de creaţie a căror valoare, indiferent de opinia lor, a fost şi este indiscutabilă. Trăim în vremea în care lui Beethoven şi lui Shakespeare li se dau "cancel" în virtutea unor criterii arbitrare, sublimate într-o mediocritate evidentă.

„Proştii da' mulţii" realiniază standardele culturale într-o manieră care pretinde dreptate dar e analfabetism, incultură, neputinţă intelectuală. Ioan Aurel Pop a vorbit de multe ori despre aceste criterii care, sub pretextul unei justiţii imbecile, dărâmă tot ce-i iese în cale. Vine diseară la Marius Tucă, pentru o discuţie pe tema oportunităţii acestui "cancel culture".

Esenţele tari se creează dintr-o alchimie care are la bază senzaţia ultimă. A mirosi înseamnă a defini, a identifica. Mirosul stă într-o excesivitate atât de subtilă, încât e greu să o delimitezi. De unde începe <prea-multul>? Cât este <prea-puţinul>? Un parfum e o poveste. Care este povestea din spatele esenţei? Cât este chimie şi cât este inspiraţie? Alexandra Paven, creator de esenţe, vine la Marius Tucă diseară şi-ţi spune aproape totul despre semiotica parfumului.

Marius Tucă Show, diseară de la şapte, la Aleph News. "Fă-mi un parfum care miroase a iubire!" (Christian Dior)

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici