ALERTĂ METEO: Cod galben de VIJELII în mai bine de jumătate de ţară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, două atenţionări cod galben de vijelii, pentru judeţe din mai bine de jumătate de ţară, valabile până marţi dimineaţă, la ora 06.00.

10752 afișări
Imaginea articolului ALERTĂ METEO: Cod galben de VIJELII în mai bine de jumătate de ţară

ALERTĂ METEO: Cod galben de VIJELII în mai bine de jumătate de ţară

Prima atenţionare cod galben de furtuni intră în vigoare duminică, la ora 16.00, expiră luni dimineaţă, şi vizează judeţe din Banat, Crişana, vestul şi sud-vestul Transilvaniei şi local Oltenia.

Meteorologii avertizează că, până luni dimineaşa, în Banat, Crişana, vestul şi sud-vestul Transilvaniei şi local Oltenia, vor fi perioade în care se vor semnala averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 50-60 l/mp.

Cea de-a doua atenţionare cod galben de furtuni intră în vigoare luni, la ora 12.00, expiră marţi dimineaţa la ora 06.00, şi vizează judeţele din centrul ţării.

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite că, până marţi dimineaţa, în cea mai mare parte a Transilvaniei, Maramureş, nordul şi vestul Moldovei, Oltenia şi nordul şi nord-vestul Munteniei, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, vijelii şi grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 40-60 l/mp.

În paralel, este în vigoare şi o informare meteorologică de vreme rea, până marţi seara, la ora 22.00, când meteorologii avertizează că, în cea mai mare parte a ţării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15-25 l/mp şi pe arii restrânse 35-40 l/mp.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici