Alertă meteo. Coduri galben şi portocaliu de ninsori şi viscol în mai bine de jumătate de ţară

Mai mult de jumătate de ţară se va afla sub alerte Cod galben şi portocaliu de vânt puternic, viscol şi ninsori, începând de vineri seară până luni dimineaţă.

1240 afișări
Imaginea articolului Alertă meteo. Coduri galben şi portocaliu de ninsori şi viscol în mai bine de jumătate de ţară

De vineri până luni la ora 10.00, va fi în vigoare un Cod galben, care anunţă că la munte, la altitudini mai mari de 1700 m, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări susţinute cu rafale de peste 70...100 km/h, va fi viscol şi vizibilitate scăzută.

Potrivit meteorologilor, în intervalul sâmbătă ora 8.00 – duminică ora 20.00, va fi Cod portocaliu, la altitudini mai mari de 1700 m, în Munţii Apuseni, Carpaţii Meridionali şi de Curbură. Aici, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 100...120 km/h şi va fi viscol puternic.

A fost emis un alt Cod galben pentru intervalul sâmbătă ora 8.00 – duminică ora 20.00, când în nord-vestul, nordul, centrul şi local în sudul şi în extremitatea de sud-est a ţării, temporar vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de peste 55...65 km/h şi izolat 70 km/h.

De asemenea, o avertizare Cod portocaliu, în vigoare de vineri ora 20.00 până duminică la ora 20.00, în zona de munte a judeţelor Maramureş, Bistriţa Năsăud, şi Suceava, la altitudini de peste 1700 m, temporar va ninge viscolit, se va depune strat consistent de zăpadă, iar vizibilitatea va fi redusă.

La altitudini sub 1700 m, temporar va ploua, prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 40...50 l/mp şi izolat 60...70 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă.

În nordul, nord-vestul şi centrul ţării vor fi precipitaţii moderate cantitativ şi pe alocuri se vor acumula peste 25…35 l/mp.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici