Ciclonul Mocha se îndreaptă spre Myanmar şi Bangladesh. 400.000 de persoane au fost evacuate

Un ciclon puternic s-a apropiat duminică de coastele Bangladeshului şi ale Myanmarului, iar autorităţile au dispus evacuarea a sute de mii de oameni către locuri mai sigure, transmite Reuters.

165 afișări
Imaginea articolului Ciclonul Mocha se îndreaptă spre Myanmar şi Bangladesh. 400.000 de persoane au fost evacuate

Ciclonul Mocha se îndreaptă spre Myanmar şi Bangladesh. 400.000 de persoane au fost evacuate

Ciclonul Mocha, cu vânturi de până la 210 km/h, ar putea aduce valuri de până la 4 m, afectând peste 2 milioane de persoane, majoritatea în statele Rakhine şi Chin din Myanmar.

Dar mult mai multe persoane ar putea avea de suferit pe măsură ce furtuna se deplasează în interiorul Golfului Bengal, a avertizat Centrul de sateliţi al Naţiunilor Unite.

„Salvarea de vieţi este prioritatea noastră principală”, a declarat Mijanur Rahman, oficialul pentru ajutorarea sinistraţilor din Bangladesh, care a evacuat aproximativ 300.000 de persoane înainte ca furtuna să atingă pământul.

Lucrătorii umanitari sunt îngrijoraţi de riscul pentru cei peste un milion de refugiaţi, printre care se numără o jumătate de milion de copii, care trăiesc în taberele din oraşul balnear Cox's Bazar, aflat în apropierea traiectoriei ciclonului.

„Persoanele aflate în pericol sunt în curs de a fi transferate în adăposturi sigure şi, de asemenea, organizăm pachete de ajutor", a declarat Farah Kabir de la ActionAid Bangladesh.

Cei mai mulţi refugiaţi trăiesc în locuinţe improvizate în taberele înghesuite, după ce au fugit în 2017 de o represiune condusă de armată în Myanmar.

Cel puţin 100.000 de persoane din statul Rakhine din Myanmar s-au mutat în zone mai sigure începând de săptămâna trecută, au declarat reprezentanţii unei miliţii şi biroul umanitar al ONU.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici