Infotrafic: Viscol şi copaci căzuţi pe drumuri naţionale din ţară. Vânt puternic pe 2 autostrăzi

Un copac a căzut pe un drum naţional din Harghita şi nu se poate circula, iar în Suceava camioanele circulă restricţionat, miercuri seara, pe DN 2, din cauza viscolului, în vreme ce pe A1 şi A2 este vânt puternic şi drumul e acoperit cu apă, potrivit Infotrafic.

2160 afișări
Imaginea articolului Infotrafic: Viscol şi copaci căzuţi pe drumuri naţionale din ţară. Vânt puternic pe 2 autostrăzi

Infotrafic: Viscol şi copaci căzuţi pe drumuri naţionale din ţară. Vânt puternic pe 2 autostrăzi

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a transmis că, miercuri seara, în judeţul Harghita, pe DN12C Gheorghieni - Lacu Roşu, între localităţile Bucin şi Praid, din cauza căderilor de copaci pe drum, traficul rutier a fost închis, până la remedierea situaţiei.

De asemenea, în judeţul Botoşani, traficul rutier este restricţionat pentru camioane de peste 7,5 tone pe DE 58 Botoşani –Suceava şi DE 58 Botoşani –Iaşi.

În judeţul Suceava, traficul rutier este blocat, din cauza unor TIR-uri care nu mai pot înainta din cauza viscolului, pe DN2 E85 între Dărmăneşti – Pătrăuţi. Pe DN 17, în zona localităţii Poiana Stampei (Pasul Tihuţa), din cauza ninsorii şi a carosabilului alunecos, traficul rutier se desfăşoară îngreunat şi se acţionează cu material antiderapant.

Probleme sunt şi pe autostrăzile A1 Bucureşti – Piteşti şi A2 Bucureşti – Constanţa, unde se circulă în condiţii de vânt puternic şi carosabil ud, parţial acoperit cu apă.

În judeţul Bistriţa-Năsăud, traficul se desfăşoară în condiţii de carosabil umed, dar nu ninge.

În judeţul Bihor, pe DN 75 Băiţa – Vârtop, s-a depus un strat de zăpadă de 3 - 5 cm, iar traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă. În zonă se acţionează cu material antiderapant.

În judeţul Covasna, pe DN 13 E, între kilometrii 74 -81, între localităţile Zagon şi Barcani, se circulă în condiţii de iarnă, zăpadă este bătătorită, cu un strat de 2 - 3 cm. De asemenea, în zonă se acţionează cu material antiderapant.

Şi în judeţul Maramureş, pe DN 18, în zona localităţii Borşa, carosabilul este umed.

Poliţiştii le recomandă şoferilor să folosească luminile de ceaţă, precum şi sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observaţi în trafic, să reducă pe cât posibil viteza de deplasare, să circule cu foarte mare atenţie, pentru a putea evita orice obstacol; să evite pe cât posibil depăşirile, iar dacă este necesar, să le realizeze numai după o asigurare temeinică. De asemenea, şoferii sunt rugaţi să păstreze în mers o distanţă suficient de mare între maşini, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă şi să conducă prudent.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici